Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Ruben Vanhollebeke en Kathleen Meurrens strijden beiden om de Europese titel G-boogschieten

Nieuws Topsport 18 augustus 2023

Ruben Vanhollebeke en Kathleen Meurens hebben zich geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap G-boogschieten. Vanhollebeke (VI1) en Meurrens (VI2/3) hebben beiden een visuele beperking en zijn gebrand op een medaille op dit EK. Het is de eerste keer dat de Europese kampioenschappen in deze vorm plaatsvinden. De multidisciplinaire competitie brengt tien G-sporten samen in dezelfde gaststad (Rotterdam).

Met 496 punten in de kwalificaties verbrak G-boogschutter Ruben Vanhollebeke zijn eigen wereldrecord. Met een nieuw wereldrecord op zak blikt hij vooruit naar de VI1-finale op zaterdag. "Ik zal proberen gefocust te blijven, maar vooral te genieten. Wat het resultaat betreft, zullen we zien, maar ik ga alles geven om goud te behalen."

Met de beste score in de kwalificaties, was Ruben Van Hollebeke meteen zeker van de halve finales. Tegen Jordi Albiol Casselas (Andorra) plaatste hij zich zonder veel moeite voor de finale (6-0). Het is een opsteker voor de man uit Jabbeke, die eind juli op het Wereldkampioenschap in Pilsen (Tsjechië) genoegen moest nemen met een bronzen medaille. "Eerst een nieuw wereldrecord, nu de grote finale. Ik ben goed in vorm en dat stelt me gerust want vorig jaar had ik geen makkelijk jaar met het verlies van mijn vader.”

In de VI2/3 klasse, kon Kathleen Meurrens ook meteen een plek in de halve finales verzilveren na een derde plaats in de kwalificaties. In de halve finale versloeg ze de Italiaanse Maria Giovanni Vaccaro met gemak (6-0). "In het begin was ik een beetje nerveus omdat dit mijn eerste wedstrijd op dit niveau was. Maar ik kon mij ontspannen en schoot ik beter dan gisteren. In de finale morgen zal ik alles geven en ga ik voor goud."

De finales vinden aanstaande zaterdag plaats in het havengebied Kop van Zuid in Rotterdam. Ruben Vanhollebeke komt om 9u45 in actie, Kathleen haar finale is om 14u25. Beide finales zijn live te volgen via https://europeanparachampionships.com/.

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven