Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Rolstoelsprinter Peter Genyn verlengt Europese titel op 200 meter

Topsport 2 juni 2021

Rolstoelsprinter Peter Genyn (44) is opnieuw Europees kampioen op de 200 meter (klasse T51). Genyn haalde het in een tijd van 39.01 voor de Fin Toni Piispanen en de Portugees Helder Mestre. Genyn verlengt daarmee een indrukwekkende reeks: 7 medailles op 7 deelgenomen nummers in de vier Europese kampioenschappen waaraan hij deelnam. Het is de tweede medaille voor Paralympic Team Belgium op het EK Para-atletiek.

Op het Europees kampioenschap in het Poolse Bydgoszcz heeft Peter Genyn uit Kalmthout zijn Europese titel op de 200 meter rolstoelsprint kunnen verlengen. De G-atleet met tetraplegie reed een sterke wedstrijd en was aan de meet sneller dan de Fin Toni Piispanen en de Portugees Helder Mestre. Genyn behaalde zijn titel in een tijd van 39.01, zijn persoonlijk record is 36.62.

In Tokyo wil ik vooral zelf nog sneller rijden en zo mijn titels verlengen.

“Ik ben heel blij met de titel”, zegt Genyn. “Bij de opwarming voelde ik dat ik een goede grip had en ook qua temperatuur was het een ideale, zonnige dag voor mij. Ik ben vol vertrokken van bij de start. Voor de rechte lijn kwam ik al voorbij Toni. De wind zat wel vol op kop bij uitkomen van de bocht, maar ik voelde dat ik het zou kunnen doortrekken.”

Peter wil nu toewerken naar de Paralympische Spelen in Tokyo. “Dit doet deugd met oog op de Spelen. Daar wil ik vooral zelf nog sneller rijden en wil ik graag mijn titels verlengen.”

Peter werd in 2018 in Berlijn ook Europees kampioen op de 200 meter en verlengt een indrukwekkende reeks: hij nam op vier EK’s deel aan zeven nummers, en won daarin… zeven medailles. Zaterdag 5 juni rijdt hij de finale van de 100 meter om 12u50. Ook daar wil hij graag zijn Europese titel verlengen.