Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Rolstoelpooler Kurt Deklerck pakt brons op EK 8-ball

Topsport 15 maart 2022

Bruggeling Kurt Deklerck heeft in Slovenië brons behaald op het Europees kampioenschap 8-ball, een discipline in rolstoelpool. Medaille 22 is daarmee binnen, al is Kurt maar matig tevreden over zijn EK na vroege uitschakelingen in de 10-ball en 9-ball. “Ik ben drie keer tegen de latere winnaar verloren, het niveau is hoog.”

Twaalf dagen met twee wedstrijden per dag en 3000 kilometer in de auto kropen in de kleren bij Kurt Deklerck, die blij is met de rustperiode die nu volgt. Op het Europees kampioenschap pakte hij brons in de 8-ball. “Daar ben ik op zich wel tevreden mee. Het is opnieuw een medaille, maar in de toernooien 9-ball en 10-ball kwam ik er niet aan te pas”, zegt hij.

Kurt opende zijn toernooi met een negende plaats in de 10-ball. “Ik had mezelf niet voldoende onder controle”, zegt hij. “Het was mijn eerste toernooi sinds de corona-uitbraak, mijn tegenstanders waren duidelijk al beter op competitieniveau.” Samen met zijn coach en mental coach bereidde hij zich daarna voor op de 8-ball en 9-ball competitie. In de 8-ball verloor hij de halve finale van de latere winnaar, goed voor brons. In de 9-ball werd hij uiteindelijk vijfde. “Ik ben eigenlijk telkens verloren tegen diegene die het goud pakte, het is een troost, want het zijn allemaal topspelers.”

21 Europese spelers kwamen in actie in de drie toernooien die op het Europees kampioenschap van 2 tot 12 maart plaatsvonden.

De volgende belangrijke afspraak voor Kurt is het Belgisch kampioenschap rolstoelsnooker op 22 mei in Lochristi.

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven