Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

#RoadtoTokyo: Volg het laatste nieuws over de Paralympische Spelen

Van 25 augustus tot 6 september vinden in Tokyo (Japan) de Paralympische Spelen plaats. De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. De Paralympische Spelen vormen het derde grootste sportevenement ter wereld. De laatste editie werd georganiseerd in Rio de Janeiro in 2016. Paralympic Team Belgium pakte 11 medailles, waarvan er 8 werden behaald door topsporters die begeleid werden door onze G-sportfederatie.

Volg hieronder alle laatste nieuwtjes in aanloop naar de Spelen in Tokyo.

26 februari 2020 - Steun Paralympic Team Belgium met de aankoop van een broche van Grunberger Diamonds Tokyo

Ter ere van zijn 60de verjaardag heeft het Belgian Paralympic Committee een speciaal project opgezet met de Japanse tak van het Belgische diamantbedrijf Grunberger Diamonds. Het BPC ontwikkelde, in samenwerking met Grunbergers Diamonds Tokyo, immers een speciale collectie van gouden, zilveren en bronzen broches, die verkocht worden ten voordele van de Paralympische Beweging. Elke broche bevat een mooie diamant.

Jij kan de Paralympische beweging in ons land steunen steun met de aankoop van een broche: bestel ze hier!

19 februari 2020 – Boek je tickets en vluchten voor Tokyo 2020

Wil je supporteren voor de Belgen in Tokyo? Boek dan je vlucht en hotel bij Connections, via Paralympic Team Belgium: klik hier. Wij adviseren je om te informeren naar de onderstaande hotels, omdat daar meerdere Belgen verblijven. Dirk Cossaer, bestuurder van Parantee-Psylos en al jaar en dag trouwe supporter van het Paralympisch team, werkt aan het opzetten van een supportersvereniging van Paralympic Team Belgium. In samenwerking met hem, en onder meer met de Belgische Ambassade, zal Paralympic Team Belgium proberen zoveel mogelijk aanwezige Belgen in Tokio samen te brengen. Aarzel niet contact met hem op te nemen via gsport.supporter@telenet.be

Tickets voor de stadia kan je boeken via CoSport: klik hier.

6 februari 2020 – 200 dagen voor de Spelen viert Paralympic Team Belgium feest

Paralympic Team Belgium organiseerde 200 dagen voor de Paralympische Spelen haar jaarlijkse Sportawards. Maar in 2020 werd het een speciale editie met een vooruitblik naar Tokyo en een terugblik op 60 jaar BPC en Paralympische Spelen: over hoe België mee aan de basis lag van het onstaan van het IPC, met beelden van de eerste (Yvette Alloo, 1960) en laatste (Peter Genyn, 2016) gouden medaillewinnaars voor België. Sam de Visser werd gehuldigd als ENGIE Talent of the Year 2019! Klik hier.