Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Recordaantal deelnemers op Belgisch kampioenschap G-tafeltennis in Oosterzele

In sporthal De Kluize (Oosterzele) vindt zondag 2 juni het Belgisch kampioenschap G-tafeltennis plaats. 61 deelnemers strijden in drie verschillende klassen om de Belgische titels G-tafeltennis. Meteen een record voor een Belgisch kampioenschap. “We merken dat de sport G-tafeltennis in een stijgende lijn zit.”

61 sporters met een fysieke of verstandelijke beperking verzamelen zondag 2 juni in Oosterzele voor het Belgisch kampioenschap G-tafeltennis. Naast Paralympiërs Florian Van Acker en Bart Brands komen heel wat andere sporters met een beperking opdagen. Een succes volgens Bas Van Dycke (G-sport Vlaanderen).

“We merken dat de sport G-tafeltennis aan het groeien is in ons land. We verwachten zondag 61 deelnemers, met zowel spelers uit Vlaanderen als uit Wallonië. Ook het aantal vrouwelijke spelers stijgt. We kunnen spreken van meest succesvolle BK sinds jaren”, aldus Van Dycke. “Voor organisator Martin Schreyen is het zijn laatste wapenfeit als competitiemanager bij G-sport Vlaanderen. Martin heeft deze functie vele jaren met zeer veel engagement ingevuld en kan dus op een hoogtepunt stoppen. We willen hem bedanken voor zijn werk als competitiemanager.”

Het BK G-tafeltennis wordt georganiseerd door tafeltennisclub Sterke Stut Oosterzele in samenwerking met Paralympic Team Belgium, G-sport Vlaanderen, Ligue Handisport Francophone en de Vlaamse Tafeltennis Liga.