Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Project G-sport en revalidatie verlengd én uitgebreid

Het verhaal van 5 maart 2020

Parantee-Psylos stelt met behulp van projectmiddelen van de Vlaamse overheid twee G-sportcoaches tewerk in verschillende revalidatiecentra in Vlaanderen. Door de positieve eerste resultaten is het project nu verlengd en uitgebreid. Bekijk ook het persoonlijke sportverhaal van revalidanten Dante en Soheil.

De eerste resultaten van de samenwerkingsverbanden met de 5 geselecteerde RC’s zijn veelbelovend: 30% van de patiënten met een individueel begeleidingstraject startte met sporten of bewegen, waarvan de helft in clubverband.

Daarnaast is 30% op zoek naar een geschikt aanbod of gestart met persoonlijke beweegplannen, ook aangereikt door de G-sportcoach.

Vooral de ontwikkeling van een sportief netwerk in en rond het revalidatiecentrum, in samenwerking met de revalidatieteams, is belangrijk voor de structurele inbedding van deze werking.

De verlenging van het project werd voor een jaar goedgekeurd. Daardoor gaat de G-sportcoach nu ook aan de slag in RevArte Edegem en AZ Sint-Jan Brugge. Eerder was dat al het geval in RC Inkendaal Vlezenbeek, Virga Jesse campus Herk-de-Stad, UZ Leuven campus Pellenberg, UZ Gent en Gezondheids- en revalidatiecentrum BZIO Oostende.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven