Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Peter Genyn op stage in Valencia: “Focus ligt 100% op Tokyo”

Topsport Paralympische Spelen 10 februari 2021

Over iets meer dan zes maanden trekt Peter Genyn naar de Paralympische Spelen in Tokyo (Japan), die met 1 jaar uitgesteld werden. Zijn ‘Road to Tokyo’ start dit jaar in Valencia, waar hij samen met enkele andere G-atleten het betere weer opzoekt. “Ik laat de geruchten rond de Spelen los, die zijn er altijd, en focus mij 100% op een topresultaat in Tokyo.”

Valencia kent iets beter trainingsweer dan België en dus zijn enkele G-atleten blij dat ze er op stage kunnen, samen met ligatrainer Mieke Van Thuyne (Parantee-Psylos). Gitte Haenen (T63, amputatie), Joyce Lefevre (T34, hersenverlamming) en Peter Genyn (T51, tetraplegie) tekenen present voor wat een doorgedreven trainingsperiode moet worden.

“Het is hier gelukkig beter weer om in mijn wheeler buiten te trainen, ook al is het niet bijster warm”, vertelt Peter Genyn, van onder een opvallend lange haarsnit. “Ik hou mij heel strikt aan de regels, inderdaad. Hier in Spanje kan je volgens mij wel naar de kapper, maar dat ga ik ook hier niet doen. We nemen geen risico’s. De eerder geplande stage in Lanzarote ging niet door omwille van corona, en die onzekerheid was best wel stresserend, maar hier in Valencia vonden we een uitstekend alternatief. Ik ben blij dat we hier zijn.”

Genyn is meervoudig Paralympisch kampioen en titelverdediger op de 100 meter in Tokyo. In 2020 verbeterde hij twee maal zijn wereldrecord, met in eigen land een 19.71 op de AG Memorial Van Damme als kers op de taart. Ook op de 200 meter, het nummer dat de 400 meter op het Paralympisch programma vervangt in Tokyo, ging het voortvarend. “2020 was eigenlijk een goed jaar op sportief vlak. Ik reed vaak onder de 20 seconden en dat zal in Tokyo ook nodig zijn”, zegt Peter. “Ik wil die progressieve lijn in 2021 doortrekken en zo gaan voor het hoogst haalbare. Alles staat in teken van de Paralympische Spelen in Tokyo 2021.

Dit is de planning van Peter Genyn in aanloop naar Tokyo:

  • 14-16 mei 2021 - IPC Grand Prix Notwill (ZWI)
  • 20 mei 2021 - Daniela Jutzeler Memorial (ZWI)
  • 22-23 mei 2021 - Swiss Nationals (ZWI)
  • 1-5 juni 2021 - EK Bydgoszcz (POL)
  • 31 augustus 2021 – Paralympische Spelen Tokyo (JAP) - Finale 200 meter
  • 3 september 2021 – Paralympische Spelen Tokyo (JAP) - Finale 100 meter

Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven