Ga naar hoofdinhoud
Peter Genyn spurt
Terug naar overzicht

Peter Genyn maakt rentree met wereldrecord

Nieuws Topsport 9 augustus 2020

Op de Brussels Grand Prix Para Athletics snelde Peter Genyn (Wapper) naar een nieuw wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint. Het was zijn eerste wedstrijd in internationaal gezelschap sinds de lockdown: "En of ik klaar zou geweest zijn voor Tokyo."

Peter Genyn heeft niet stilgezeten tijdens de lockdwon, dat is duidelijk. Op zijn eerste competitiewedstrijd in internationaal gezelschap, de Brussels Grand Prix, stond de tweevoudig Paralympisch kampioen er meteen. In de namiddag snelde hij op de 100 meter naar een nieuw wereldrecord in 19.75 seconden, een mooie verbetering van het vorig record (19.89) dat ook op zijn naam stond en dateerde van mei 2018.

"We hebben veel goede trainingen gedaan en perfect gewerkt in aanloop naar deze wedstrijd. Ik wist dat ik heel goed zat en het is leuk dat we nu die bevestiging zien op de eerste wedstrijd. De wind zat ook in het voordeel", zegt Peter, aangesloten bij Parantee-Psylosclub Wapper, na zijn race. "Het is super leuk dat ik er opnieuw sta, langs de andere kant is jammer dat we binnenkort niet naar Tokyo kunnen trekken. En of ik er klaar voor zou zijn."

Peters landgenoot Roger Habsch (Ligue Handisport Francophone) werd tweede in 20.42, een stevig persoonlijk record.

Wil je meer weten over Peter Genyn? Check zijn biografie hier op onze website.

Interesse in G-atletiek? Hier lees je er alles over.

Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven