Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Peloton opnieuw van start: "Ik kijk enorm uit naar de wedstrijd in Zedelgem"

Interview 10 september 2020

Aanstaande zondag staat de wielerwedstrijd in Zedelgem op het programma, de eerste koers in een heel lange tijd. Eén van de deelnemers is Lennert Vanlathem. Net voor hij op trainingstocht vertrok, nam hij nog even de tijd om met ons te babbelen.

"Ik kijk enorm uit naar de wedstrijd in Zedelgem", opent Lennert. "Heel de zomer lang waren er geen wedstrijden, het zal voor mij dan ook de eerste wedstrijd van het jaar worden. Vorig jaar reed ik mee in twee wedstrijden, maar toen was ik totaal nog niet getraind."

We zullen tijdens de wedstrijd wel zien hoever ik sta. (Lennert)

Lennert is ook lid van de Strava-groep 'non-stop voor G-sport' van Parantee-Psylos én doet ook actief mee op de facebookgroep met dezelfde naam. Daar postte hij op 20 maart nog een trainingsvideo met als bijschrift: "Hopend dat het wielerseizoen niet wordt uitgesteld, blijven we trainen door weer en wind."

Jammer genoeg was het wachten tot half september op de eerste wedstrijd. "Tijdens de lockdown stuurde mijn trainer schema's door en die probeerde ik dan zo goed mogelijk uit te voeren. We zullen wel zien tijdens de wedstrijd hoever ik sta."

VAN DRIEWIELER TOT PISTETRAINING

"Vier jaar geleden kreeg ik een beroerte waardoor ik aan de linkerzijde verlamd ben. Tijdens de revalidatie in Pulderbos ben ik op zoek gegaan naar een sport en zo uitgekomen bij Parantee-Psylos. Nadien ben ik bij Join2Bike, een fietsclub uit Leuven, aan de slag gegaan. Eerst was dat met een driewieler, nadien heb ik de stap gemaakt naar een tweewieler en ben ik begonnen met wedstrijden."

"Voor mijn ongeluk was ik al veel met fietsen, niet in competitie, bezig. Vandaar dus de logische stap. Mijn doel op langere termijn is om topsporter te worden. Ik deed al eens een pistetraining mee met ligatrainer Remko Meeusen en samen met Ewoud Vromant in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx van Sport Vlaanderen in Gent. Dat was mijn vuurdoop op de piste. In het begin was dat een beetje onwennig, maar na een paar ronden viel dat wel mee."

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven