Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Ook slotdag in Oostende levert Belgische medailles op

19 mei 2019

Ook op de slotdag van de World Cup Para-cycling in Oostende reden de Belgen in de medailles. Ewoud Vromant (MC2) van sportclub Anvasport pakte na zijn brons in de tijd nu zillver in de wegrit. De zege ging in de sprint naar de Fransman Alexandre Leaute.

Kris Bosmans (MC3) van sportclub Feniks werd derde. De Brit Benjamin Watson was onhoudbaar. Hij won de wedstrijd over 64 kilometer met een gemiddelde snelheid van 38,5 km/u. Jaco Van Gass was tweede op 47 seconden. Bosmans toonde zich een tweetal minuten later de snelste van een groepje van zeven. Diederick Schelfhout (Home Solution Soenens Cycling Team) werd veertiende in dezelfde wedstrijd.

In de afsluitende handbike teamrelay nam ook Jonas Van De Steene (sportclub Feniks) deel samen met Jean-François Deberg en Christophe Hindricq. Het drietal haalde een mooie derde plaats. Het goud was voor de Verenigde Staten en het zilver voor Spanje. Hetzelfde Belgische trio behaalde ook brons op de Paralympische Spelen in Rio.