Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Online WK G-karate was groot succes

18 mei 2021

Op zondag 25 april vond het eerste online wereldkampioenschap G-Karate plaats. 304 G-atleten uit 24 landen van Mexico tot Japan namen deel. Zij streden voor de hoogste eer in 41 categorie├źn. Organisator Eric Bortels was niet aan zijn proefstuk toe. In december vorig jaar hield hij al een online wedstrijd G-karate. Dat werd zo'n succes dat hij dat eind april herhaalde.

Onze livestream bereikte op zijn hoogtepunt meer dan 1530 kijkers!

"Het fysieke WK in Rusland werd door corona uitgesteld naar oktober en dat organisatiecomit├ę zag het niet zitten om online iets te organiseren", aldus Bortels. "Ik dacht: laten we dan vanaf nu elk jaar ook een online WK organiseren. Zo krijgt iedereen de kans om deel te nemen. Nu is dat voor sommigen, onder andere zij die in een electrische rolstoel, door de verre verplaatsing niet altijd mogelijk. We hadden zo'n succes niet verwacht. Onze livestream bereikte op zijn hoogtepunt meer dan 1530 kijkers!"

Kandidaten stuurden een oefening in. Die werden opgedeeld in de juiste categorie en bezorgd aan de scheidsrechters. Nadien werd er een mooie compilatiefilm gemaakt met de acht beste karateka van elke categorie. "We maakten een digitaal formulier om alle gegevens op te vragen, wat een mooi voordeel was ten opzichte van onze vorige organisatie. Nadien volgde ook de technische en medische classificatie, dat blijft een heel werk. Na heel veel controleren goten we alles samen in een powerpointpresentatie."

DOMPER MET VOORDELEN

"Corona was een domper op vele vlakken, maar als we deze organisatie bekijken heeft het ook voordelen opgeleverd. We bereiken met dit format meer mensen die voor een lagere prijs kunnen deelnemen. Het is een mooi complementair event. Het vervangt uiteraard niet het fysieke WK, maar biedt wel extra aanvullende kansen."

"De reacties achteraf waren heel positief. Ook voor Mike Alvarez, een Belg die nog bij Cirque du Soleil gespeeld heeft, deed tijdens de live show ook nog een act die heel erg gesmaakt werd. Hij heeft een performance act die heel goed aansluit bij ons buddysysteem. Iedereen was daar ook erg door gepakt. Ook de variatie in de live show werd door de mensen erg gesmaakt."

Herbekijk de live show

Herbekijk de acte met Mike Alvarez

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven