Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Now is the time to (start to) core en blessurepreventie

Voor trainers 8 februari 2022

Elke trainer heeft een belangrijke rol in blessurepreventie, uiteraard ook een trainer van sporters met een beperking. Maar waarom is dat belangrijk en hoe pak je dit aan?

Ons aanbod

In samenwerking met GOED bieden we trainers van G-sporters in 2022 graag meer houvast om hiermee aan de slag te gaan. In twee workshops “start to core” krijg je een inleiding in het belang van blessurepreventie, coretraining en concrete oefenstof voor de praktijk. Volgde je (recent) een initiatoropleiding bij VTS, dan herken je vast aanknopingspunten naar de blessurepreventiestrategieën met heel veel aandacht voor rompstabilisatie.

 • In workshop 1 krijg je theorie en inzicht in het belang van core-training. Je krijgt mee hoe je je sporter kan inschatten en observeren en gaat naar huis met basis oefenstof.
 • Na jouw eigen actie in de praktijk is workshop 2 het ideale moment voor een verdere verdieping (variatie in oefenstof, opbouwen en afdalen) waarbij vragen en diverse sporten aan bod kunnen komen.

Alle sporters zijn uniek en ook G-sporters vragen uiteraard een aanpak op maat. Deze workshops zullen met andere woorden nog geen antwoord bieden op al je specifieke vragen. Je kan deze sessies beschouwen als een startpunt om in de praktijk aan de slag te gaan. De sessies krijgen ook in de toekomst een vervolg en jullie inbreng, blijvende interesse en interactie is van groot belang om tot oefenprogramma’s te komen die antwoorden geven op vragen van trainers uit de praktijk!

Bovenop deze workshops start to core bieden we ook nog 2 specifieke sessies die gericht zijn op één sport of groep sporters. We presenteren één sessie rond blessurepreventie bij showdownspelers en willen trainers en begeleiders inspireren om hiermee aan de slag te gaan tijdens de trainingen. Daarnaast bieden we ook nog een sessie specifiek gericht op trainers van rolstoelatleten met de preventie van schouderblessures als thema.

Leuk om weten! Dankzij partner Goed kunnen we snelle inschrijvers belonen met een materiaalpakket. Zij schenken bovendien ook een aantal vouchers die we kunnen aanbieden bij inschrijving en deelname aan meerdere sessies (“reeks”). Je kan die bon dan gebruiken voor klein trainingsmateriaal in de club. Je inschrijving wordt zo ruimschoots gecompenseerd. Uiteraard zijn ook voor de vouchers de aantallen beperkt.

Wanneer, waar en deelnamekost?

De geplande reeks in maart (Gent) hebben wij helaas geschrapt wegens te weinig inschrijvingen. Wij zijn er echter van overtuigd dat we dit thema in het aanbod moeten blijven opnemen en zetten het hiermee verder. Samen met de personen die hun interesse kenbaar maken gaan we dan op zoek naar de grootste gemene deler qua dag en locatie.

 • Een reeks start to core kost 30 euro
 • Reeks voor trainers van rolstoelsporters (= de basisreeks van 2 sessies met bovenop de specifieke sessie rond preventie van schouderletsels) kost 40 euro
 • Reeks voor showdownbegeleiders / -trainers: (= de basisreeks van 2 sessies met bovenop de specifieke sessie voor showdown) kost 40 euro
 • Enkel de sessie rond blessurepreventie van schouderletsels bij rolstoelatleten of blessurepreventie bij showdownspelers kost 15 euro

Praktisch en inschrijven

 • Je interesse aangeven doe je via dit webformulier. Je vindt het ook via onze kalender van opleidingen. De sessies worden standaard aangeboden als reeksen.
 • Geïnteresseerden krijgen opvolgcommunicatie om concreter te plannen. Je ontvangt daarna de uitnodiging tot betalen in volgorde van aanmelden. Je krijgt dan ook te lezen. Volgorde van aanmelden, inschrijving en betaling zijn het criterium of je kans maakt op het materiaalpakket en de voucher van goed.
 • We begrenzen het aantal deelnemers op maximaal 25 per sessie.
 • De specifieke sessie voor showdownbegeleiders en trainers van rolstoelsporters kan je ook apart volgen (15 euro). Enkel bij het volgen van een reeks maak je kans op een voucher.
 • Docenten: Trainer Greg Planckaert, kiné Lander Vansteene en kiné Rogier Denecker

Maak je interesse kenbaar en ontdek dit boeiende aanbod!

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven