Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Now is the time to (start to) core en blessurepreventie

Voor trainers 18 oktober 2022

Elke trainer heeft een belangrijke rol in blessurepreventie, uiteraard ook een trainer van sporters met een beperking. Maar waarom is dat belangrijk en hoe pak je dit aan?


Ons aanbod

In samenwerking met GOED bieden we trainers van G-sporters in 2022 graag meer houvast om hiermee aan de slag te gaan. In twee workshops “start to core” krijg je een inleiding in het belang van blessurepreventie, coretraining en concrete oefenstof voor de praktijk. Volgde je (recent) een initiatoropleiding bij VTS, dan herken je vast aanknopingspunten naar de blessurepreventiestrategieën met heel veel aandacht voor rompstabilisatie.

  • In workshop 1 krijg je theorie en inzicht in het belang van core-training. Je krijgt mee hoe je je sporter kan inschatten en observeren en gaat naar huis met basis oefenstof.
  • Na jouw eigen actie in de praktijk is workshop 2 het ideale moment voor een verdere verdieping (variatie in oefenstof, opbouwen en afdalen) waarbij vragen en diverse sporten aan bod kunnen komen.

Alle sporters zijn uniek en ook G-sporters vragen uiteraard een aanpak op maat. Deze workshops zullen met andere woorden nog geen antwoord bieden op al je specifieke vragen. Je kan deze sessies beschouwen als een startpunt om in de praktijk aan de slag te gaan. De sessies krijgen ook in de toekomst een vervolg en jullie inbreng, blijvende interesse en interactie is van groot belang om tot oefenprogramma’s te komen die antwoorden geven op vragen van trainers uit de praktijk!

Leuk om weten! Dankzij partner Goed kunnen we snelle inschrijvers belonen met een materiaalpakket. Zij schenken bovendien ook een aantal vouchers die we kunnen aanbieden bij inschrijving en deelname aan meerdere sessies (“reeks”). Je kan die bon dan gebruiken voor klein trainingsmateriaal in de club. Je inschrijving wordt zo ruimschoots gecompenseerd. Uiteraard zijn ook voor de vouchers de aantallen beperkt.

Bovenop deze workshops start to core willen we daarnaast ook nog 2 specifieke sessies aanbieden die gericht zijn op één sport of groep sporters. We presenteren één sessie rond blessurepreventie bij showdownspelers en willen trainers en begeleiders inspireren om hiermee aan de slag te gaan tijdens de trainingen. Daarnaast bieden we ook nog een sessie specifiek gericht op trainers van rolstoelatleten met de preventie van schouderblessures als thema. Deze sessies zijn extra en worden geprogrammeerd in samenspraak met geïnteresseerde trainers.

Praktisch en inschrijven

  • Je interesse aangeven doe je via dit webformulier. Je vindt het ook via onze kalender van opleidingen. De sessies worden standaard aangeboden als reeksen van 2 workshops.
  • We begrenzen het aantal deelnemers op maximaal 25 per sessie.
  • Docenten: kiné Lander Vansteene, eventueel aangevuld met trainer Greg Planckaert en kiné Rogier Denecker


Maak je interesse kenbaar en ontdek dit boeiende aanbod!

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven