Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Nood aan een vernieuwende activiteit? Maak gebruik van onze beweegpakketten!

Voor clubs 16 februari 2022

Wil je als club eens een totaal andere activiteit organiseren? Dan zijn onze twee beweegpakketten zeker iets voor jou! Wie durft zich te wagen aan het doolhof van onze Go4Orienteering? Of ga je liever zelf op ontdekking? Met onze Memoride fiets je naar waar je wilt, wanneer je wilt.

Fietsen jullie mee?

Je kan de Memoride terug ontlenen bij Parantee-Psylos. De Memoride is een hometrainer dat je helpt om meer en verder te bewegen. Je fiets doorheen de natuur, de straten van welk dorp je maar wilt,… Je kan zelf op je favoriete reisbestemming fietsen. Graag brengen we wat beweging richting jouw club met Memoride.

Ontdek hier alles over Memoride

“Zelf kom ik altijd met de fiets naar het werk en één van mijn cliënten zei: ‘Dat kan ik ook! En we fietsten samen het traject” - SILOS

Lopen met een kaart is beter dan lopen zonder kaart

Door GO4Orienteering kan je verdwalen op 25 m². Met deze variant van oriëntatielopen zet je lichaam én geest in beweging. Routes worden steeds moeilijker en geven zo voldoende uitdaging voor zelfs de meest bedreven padvinder. Met dit pakket (inclusief software, laptop, hardware, kegels en handleiding) kan je zelfstandig aan de slag. Dit pakket kan je enkele weken tot maanden ter beschikking hebben.

Ontdek hier alles over Go4Orienteering

"De Go4O was een echt succes! We gaan dit zeker en vast nog eens opnieuw doen. Iedereen was enthousiast! Voor elk niveau wat wils. Voorbeeld 1 : J., jongen met ASS wou het veel te snel doen. We lieten hem hetzelfde parcours trager doen, een paar keer na elkaar tot hij het volledig juist had. Dan mocht hij een nieuwe kaart hebben. Voorbeeld 2: K., man in de rolstoel was een team met M., man met licht mentale beperking. Zij waren een goed duo. Het duurde even voor ze het systeem doorhadden, maar konden al snel over naar niveau 2 of 3. Het was echt leuk om iedereen zo bezig te zien en individueel te kunnen stimuleren om het nog eens opnieuw te doen, een hoger niveau te proberen, een nieuwe opdrachtkaart binnen hetzelfde niveau." - BOAS vzw

Schattenzoektocht met GPS

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.

Ontdek hier alles over Geocache

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven