Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Nieuwe sportseizoen op gang geschoten

12 november 2021

De afgelopen weken konden we eindelijk opnieuw van (competitie)sport proeven. We blijven ervoor gaan om dat ook de komende periode op een vlotte en veilige manier te blijven doen, maar blikken graag ook even terug op de herstart in de verschillende sporten.

Het wielerseizoen op de weg kende nog een mooie apotheose met enkele wedstrijden. In de marge van het WK in ons land was er ook een tijdrit voor G-wielrenners. Op exact hetzelfde parcours waar later die dag Wout Van Aert en Remco Evenepoel zilver en brons zouden behalen, gaven ook een dertigtal G-wielrenners het beste van zichzelf. Die tijdrit in unieke setting was de laatste wedstrijd van het Open Kampioenschap van Vlaanderen.

Ik had kippenvel van start tot finish. Het is uniek dat wij als G-sporters hieraan mogen deelnemen, het wereldkampioenschap is eenmalig in België en dat wij hier ook staan, maakt het super speciaal. We zullen deze dag nooit vergeten. (handbiker Christophe Van Looy)

Lees het uitgebreide artikel over de tijdrit op het WK-parcours

Na de wedstrijden op de weg doken de renners het veld in. Ondertussen hebben ze er al enkele goede wedstrijden opzitten, maar tot eind februari staan er nog heel wat leuke affiches op het programma.

Ook de showdowncompetitie ging opnieuw van start. Dit seizoen treden 44 spelers aan in de competitie van 5 verschillende clubs. Deze zijn verdeeld in 4 klassen. De 8 competitiewedstrijden lopen van september tot april. Check de agenda en het klassement.

In de torbalcompetitie tellen we 21 ploegen in competitie van 10 verschillende clubs. Deze zijn verdeeld in 2 afdelingen. Ook dit seizoen is er opnieuw een aparte damescompetitie met 4 verschillende ploegen. De 10 competitiewedstrijden lopen van oktober tot maart. Check de agenda en het klassement.

In het goalbal treden 12 ploegen aan in de competitie van 6 verschillende clubs. Deze zijn verdeeld in 2 reeksen. De 11 competitiewedstrijden lopen van oktober tot april. Check de agenda en het klassement.

Het was sinds 2016 geleden dat er nog eens een Vlaams kampioenschap tafeltennis werd georganiseerd. 32 deelnemers waren ingeschreven voor het tornooi in Lille georganiseerd door Wapper. Zij speelden wedstrijden in enkelspel, dubbelspel of gemengd.

De arbiters hadden bij wijze van spreken de bal al in de handen om begin november de indoor voetbalcompetitie voor onze PSY-sporters terug op gang te fluiten … Helaas stak Covid daar opnieuw een stokje voor en verleggen we noodgedwongen onze blik richting 2022.

Tot slot ook nog even vermelden dat de wedstrijd eind oktober in Ternat het eerste VE zwemcriterium was sinds januari 2020. Samen met al onze sporters hopen we dat er nog vele mogen volgen!

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven