Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Neem deel aan het Jeugdsportproject 2021

Voor clubs 23 maart 2021

In 2020 waren een 20-tal Parantee-Psylosclubs actief in het jeugdsportproject van Parantee-Psylos en Sport Vlaanderen. Clubs die inzetten op jeugdsport worden zo beloond door extra (financiële) ondersteuning voor hun jeugdwerking. De instapcriteria zijn heel laagdrempelig. Onze clubs kregen bedragen tussen 300 en 1100 euro. Heb je interesse om deel te nemen aan het jeugdsportproject? Ontdek er hier alles over en vraag je (digitaal) clubbezoek aan.

Om de clubs te helpen een kwaliteitsvol aanbod voor jongeren uit te werken, biedt Parantee-Psylos met het jeugdsportproject ondersteuning op alle vlakken. Zo krijgen de clubs die ingestapt zijn in het project elk jaar (financiële) ondersteuning om de jeugdwerking te verbeteren. De clubondersteuner bekijkt samen met de jeugdclubs welke acties zij kunnen ondernemen richting kinderen en jongeren, deelt good practices en begeleidt bij het opmaken van een jeugdactieplan.

In 2020 ontvingen 18 clubs met een jeugdsportwerking een financiële ondersteuning tussen 300 en 1100 voor hun werking. Dit deden ze aan de hand van een score op 6 thema’s en een extra corona-luikje. In een ‘normaal’ jaar ontvangen clubs een clubbezoek in het kader van een jeugdsportproject, waar we samen met hen bekijken welke acties ze kunnen ondernemen richting jeugdsport. In 2020 waren dit uiteraard vooral digitale bezoeken.

Heb jij interesse om met jouw club in het jeugdsportproject te stappen? Dat kan indien je op onderstaande vragen ‘ja’ antwoordt!

  • Wil je inzetten op jeugdsport?
  • Organiseer je (in een normale periode) wekelijkse of tweewekelijkse trainingen (onder andere) voor jongeren?
  • Kan je een jeugdverantwoordelijke aanduiden
  • Hou je tijdens je werking rekening met specifieke kenmerken van de jeugdspelers?

Samen met jou bekijken we wat er mogelijk is, zorgen we voor een jeugdactieplan en kan je financiële ondersteuning voor je club ontvangen.

Alle info over het jeugdsportproject vind je hier. Het reglement kan je hier raadplegen.

Interesse? Neem even contact op met jeugdsportproject@parantee-psylos.be en we leggen jou alles uit in een videogesprek.

Wens je in te stappen in het jeugdsportproject? Bezorg je aanvraag voor 31 maart.

Meer info op de pagina van het jeugdsportproject

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven