Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Mol telt af naar het Belgisch kampioenschap G-wielrennen op de weg

Nieuws Interview 31 mei 2023

Op 3 juni organiseren de Ezaartse Wielervrienden, Cycling Vlaanderen en G-sport Vlaanderen het Belgisch kampioenschap G-wielrennen in Mol. Het BK op de weg staat open voor sporters met een visuele, fysieke en verstandelijke beperking en voor renners met autisme. Het BK maakt deel uit van het Open Kampioenschap van Vlaanderen. Voor G-wielrenner Jan Vissers (Westerlo) staat het BK met stip aangeduid: “Ik heb de perfecte voorbereiding gehad om zaterdag een goed BK te rijden.”

In Mol verzamelen de nationale G-wielrenners voor het Belgisch kampioenschap G-wielrennen op de weg. Sporters met een visuele, fysieke en verstandelijke beperking en renners met autisme maken kans op de driekleur. Een zeventigtal renners verschijnen aan de start, waaronder G-wielrenner Jan Vissers uit Westerlo (C3). De Antwerpenaar is nog maar toe aan zijn tweede seizoen, maar kan nu al mooie resultaten neerleggen.

In zijn klasse (C3) won hij de Selectietijdrit in Zolder en de G-wegrit in Dendermonde. Op de Wereldbeker G-wielrennen in Oostende stond hij net als tal van andere G-wielrenners tussen de wereldtoppers aan de start. “Ik ben heel trots dat ik opnieuw aan de start mocht staan van een internationale wedstrijd. Het is een unieke beleving om jezelf te meten met de wereldtop”, vertelt Jan die ook al vooruit blikt naar zaterdag. “Vorig jaar pakte ik zilver, dit jaar wil ik minstens even goed doen. De Belgische trui blijft altijd iets speciaals.”

Daarnaast maken heel wat nationale toppers hun opwachting in Mol. Onder meer Jonas Van de Steene (MH4), Louis Clincke (MC4), wereldkampioen Tim Celen (MT2) en werelduurrecordhouder Ewoud Vromant (MC2) doen een gooi naar de tricolore kampioenentrui in hun klasse. Ze verkeren allen in bloedvorm. Afgelopen weekend pakte Van de Steene goud in de wegrit op de Wereldbeker G-wielrennen in Huntsville (Verenigde Staten). Celen, Vromant en Clincke beëindigden er hun Wereldbekercampagne als leider in het algemeen klassement.

Het Belgisch kampioenschap op de weg maakt deel uit van het Open Kampioenschap van Vlaanderen. Dit seizoen staan er tien wedstrijden op de kalender, met dit BK zitten we halfweg het seizoen. De wedstrijd in Mol is de vijfde op de kalender, hierna volgen er nog wegritten in Brasschaat, Pelt, Veldegem en Wingene. Het Belgisch kampioenschap G-wielrennen tijdrijden staat gepland op 16 juli in Torhout.