Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Laurens Devos verlengt wereldtitel G-tafeltennis!

Nieuws Topsport 11 november 2022

Op de World Championships Para Table Tennis in het Spaanse Granada heeft Laurens Devos zijn doel bereikt! Hij behaalde goud in het enkelspel (klasse 9) en verlengde daarmee zijn eigen wereldtitel. In de finale klopte hij de Brit Joshua Stacey met 3-1.

De eerste twee sets kon Laurens Devos vlotjes naar zich toetrekken met 11-6 en 11-1. In de derde set was het de Brit die het voortouw nam. Stacey liep uit tot 3-8, maar dan kwam Devos goed terug. Bij 10-9 miste onze landgenoot een eerste matchbal, en de Brit haalde daarna de set binnen met 12-14. Daarop volgende een wervelende vierde set voor Laurens: 11-6. En zo verlengt hij zijn wereldtitel.

Ik ben superblij, want dit kan je maar om de vier jaar realiseren”, zegt Devos, die zenuwachtig aan de match begon. “In de eerste set was ik nog nerveus, maar daarna haalde ik de eerste twee sets vlot binnen. In de derde set verloor ik mijn concentratie, maar in de laatste set kreeg ik de bal weer op tafel.”

De weg naar de finale verliep vlot. Devos was bye in de achtste finales en klopte vlot de Spanjaard Ander Cepas in de kwartfinales met 3-0 (15-13, 11-4, 11-9). In de halve finales moest hij één set prijsgeven aan Ma Lin (AUS), maar daarna overklaste hij zijn tegenstander (10-12, 11-5, 11-6, 11-7).

Sinds hij als 15-jarige in Velje hoge ogen gooide met Europees goud in het Deense Velje lijkt hij niet te stoppen. De intussen 22-jarige tafeltennisser uit Malle pakte sindsdien twee maal goud op de Paralympische Spelen (Rio 2016, Tokyo 2020), idem dito voor de WK’s (Lasko 2018, Granada 2022) en drie Europese titels (Velje 2015, Ljubljana 2017, Helsingborg 2019).

Paralympic Team Belgium sluit het wereldkampioenschap af met drie medailles. Naast de gouden medaille in het enkelspel behaalde Laurens eerder al brons in het dubbelspel (klasse MD18) met Ben Despineux. Florian Van Acker pakte op donderdag brons.

Laurens Devos: “We mogen tevreden zijn met al onze medailles en ik ben alle supporters dankbaar. De avond hier zal lang zijn.”

Medaillewinnaars Devos, Despineux en Van Acker poseren met Bart Brands en de staf.
Medaillewinnaars Devos, Despineux en Van Acker poseren met Bart Brands en de staf.