Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Korfbalbond en Parantee-Psylos slaan de handen in elkaar

De KBKB, de Koninklijke Belgische Korfbalbond, en Parantee-Psylos vzw gaan in de toekomst nauwer samenwerken. Op die manier hopen beide partners de G-sport binnen en buiten het korfballandschap te versterken!

De samenwerking kadert in een toekomstig engagement vanuit de federatie om mee(r) te gaan inzetten op de G-sport. Initiatieven hierin zullen zowel binnen als buiten de korfbalwereld plaatsvinden om meer visibiliteit te creëren rond onze de korfbalsport. Parantee-Psylos op zijn beurt zal de federatie ondersteunen zodat de KBKB ook de nodige ondersteuning kan bieden!

We hopen ons in de toekomst meer te profileren binnen de G-sport (Stefaan Segers, KBKB)

'De G-sport in het algemeen wint jaar na jaar aan sterkte, en terecht! We zijn dan ook blij dat Parantee-Psylos enthousiast reageerde op onze uitgestoken hand. Hierdoor hopen we ons in de toekomst meer te kunnen profileren binnen de G-sport. In de eerste plaats binnen onze eigen federatie ifv ons G-aanbod maar we zien dit zeker en vast ook iets ruimer!' aldus Stefaan Segers, Sporttechnisch Coördinator Laagdrempelig Sportaanbod binnen de KBKB.

Wij zullen met onze expertise de Korfbalbond zo goed mogelijk ondersteunen bij de ontwikkeling van hun G-aanbod. (Elien Moerman, Parantee-Pylos)

'We zijn als G-sportfederatie enorm trots op onze nieuwe samenwerking met de Korfbalbond. Personen met een beperking zullen voortaan ook in Korfbal meer sportieve kansen krijgen. Wij zullen met onze expertise de Korfbalbond zo goed mogelijk ondersteunen bij de ontwikkeling van hun G-aanbod', zegt Elien Moerman, breedtesportcoördinator van Parantee-Psylos en verantwoordelijke voor het integratiebeleid.

Ontdek via de clubzoeker van Parantee-Psylos waar je kan G-korfballen

Info over G-korfbal op de site van de KBKB

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven