Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Joyce Lefevre verpulvert persoonlijk record en maakt keuze voor Tokyo...

Topsport 20 mei 2021

Voor Joyce Lefevre uit Deurne was de IPC Para Athletics Grand Prix in Notwill een zeer geslaagde test met oog op de Paralympische Spelen in Tokyo (eind augustus). Joyce reed naar een stevige PR op de 100 meter rolstoelsprint, en dat gaf vertrouwen.

De rolstoelsprintster Joyce Lefevre is het competitieseizoen goed ingevlogen in het Zwiterse Notwill. De Grand Prix is elk jaar een belangrijk afspraak voor de rolstoelatleten en ook Joyce wou er een eerste keer haar goede vorm omzetten in resultaat. Met 18.81 reed ze een dijk van een persoonlijk record (haar vorige PB stond op 19.19) en werd ze tweede achter de ongenaakbare Britse Hannah Cockroft (16.87).

“Ik ben enorm blij dat ik eindelijk onder die 19 seconden rijd”, zegt ze enthousiast. Volgens Joyce zit er nog marge op, en ze kijkt uit naar de twee wedstrijden die er dit weekend en maandag aankomen in het Zwitserse Arbon. “Ik hoop nog wat van mijn tijd af te doen. Na de twee Britten ligt het in mijn T34-klasse wel dicht bijeen. Ik focus mij in elk geval vol op mijn eigen verbetering.”

Ik neem (on)betaald verlof, want ik wil er in Tokyo graag het maximale uithalen (Joyce Lefevre)

Drie weken stage in Spanje in voorbereiding op deze wedstrijden, drie weken volledige focus op haar geliefkoosde sport, wheelen. Nog nooit kon Joyce Lefevre zich zolang aan een stuk het 100% topsportregime opleggen, want Joyce combineert haar sport met een vaste job. Ze maakte daarom de keuze om in voorbereiding op de Paralympische Spelen in Tokyo ook tijdelijk (on)betaald verlof te nemen. “Die langere stage heeft duidelijk zijn effect. Ik wil er graag alles aan doen om er ook in Tokyo het maximale uit te halen, zodat ik daarna met een goed gevoel op de Spelen kan terugkijken.”

Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven