Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

IDEAL-project levert inspiratie voor trainers van VE-sporters

Nieuws 9 februari 2021

Het IDEAL project, ‘Intellectual Disability and Equal opportunities for Active and Long-term participation in sport’ heeft eind januari 2021 de eindmeet behaald. Het internationale Erasmus+ project werd gecoördineerd door de onderzoeksgroep ‘Aangepaste Bewegingsactiviteiten’ van de KU Leuven.

Benieuwd naar de resultaten? Neem dan zeker de tijd om de website www.idealproject.org van nabij te bekijken. De verzamelde info is bruikbaar voor trainers, begeleiders, clubs, federaties en alle personen die interesse hebben in het werken met personen met een verstandelijke beperking (VE). Onder de rubriek ‘Resources’ zijn de verschillende resultaten gratis te bekijken en te downloaden. Heel wat zaken zijn in verschillende talen beschikbaar, waaronder ook in het Nederlands.

Wat kan je terugvinden op de website?

  • Handleiding over het begeleiden van atleten met verstandelijke beperking (VE)
  • Rapport: ‘Hoe is sport voor personen met VE georganiseerd in Europa?’
  • Sportspecifieke VE-coachingmanuals met praktijkvoorbeelden
  • Uitgebreid databestand met bronnen hoe VE-atleten te coachen (o.a. linken naar cursussen, handboeken, artikels, ...)
  • Video’s van VE-atleten als rolmodellen
  • ... en vele extra’s

In de toekomst wordt gekeken hoe deze inhoud verder aan bod kan komen in bijscholingen rond deze onderwerpen. Een korte kennismaking kan alvast tijdens de VTS Plus marathon of misschien ben je er al eerder bij op de trefdag VE van 6 maart!

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven