Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Heropstart clubs: Showdown op terras

Over clubs 16 juni 2020

Ook onze sportclubs vielen tijdens de lockdown stil. Na de recente versoepelingen zagen we heel wat creatieve oplossingen passeren van clubs die de draad opnieuw proberen op te nemen. Zo ook bij Showdown Kroonhove Oostkamp. Wij legden ons oor te luister bij voorzitter Frank Lecluyse.

"Normaal gezien spelen wij in een ontmoetingscentrum dat verbonden is aan een woonzorgcentrum. Daar huurden we een lokaal en was er altijd ook wel wat interactie met de mensen in de cafetaria. Op 13 maart stopte dat volledig", opent Frank. "Dit was ons eerste werkingsjaar. We zijn een kleine club met ongeveer zeven leden. Nadien hadden we wekelijks contact met elkaar via mail en telefoon."

De mensen bellen me op met de vraag of het past om te komen spelen (Frank, voorzitter Showdown Kroonhove Oostkamp)

"Toen sport buiten opnieuw mogelijk was, heb ik beslist om een showdowntafel te verhuizen vanuit het ontmoetingscentrum naar mijn woning. Er is een brede oprit vooraan en nog een terras achteraan. Op die manier konden we hervatten én tegelijk alle voorschriften naleven. In elk geval tot eind augustus doen we op deze manier verder. De meeste mensen die komen spelen, gaan toch niet op vakantie. In principe hebben we nu zelfs meer vrijheid als voordien. De mensen bellen me op met de vraag of het past om te komen spelen. Dat maakt dus dat we meer kunnen spelen dan toen we gewoon onze vaste namiddag hadden. Als alles terug in orde is, verhuizen we uiteraard terug naar het ontmoetingscentrum."

"De meeste mensen van onze club bewogen tijdens de lockdown wel minder. Vooral voor de mensen die op een appartement wonen, is de uitstap om terug showdown te komen spelen wel een verademing."

Clubfiche Showdown Kroonhove Oostkamp

Is jouw club ook terug bezig? Laat het ons weten via bericht op facebook of mail.

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven