Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Gitte Haenen springt naar eerste WK-medaille: "Blij dat ik nog naar zilver sprong"

Nieuws Topsport 12 november 2019

Gitte Haenen (klasse T63) heeft op het WK G-atletiek in Dubai zilver behaald in het verspringen. “Ik ben blij dat het resultaat er is en morgen ga ik opnieuw vechten voor mijn plaats.” Woensdag komt Gitte in actie op de 100 meter sprint.

In de zandbak sprong de atlete van atletiekclub KAA Gent (Vlaamse Atletiekliga) 4m41 meter ver bij haar zesde poging, goed voor een zilveren medaille. Bij haar vijfde sprong wipte ze over de Japanse Tomomi Tozawa, die derde werd. De overwinning ging naar de Australische Vanessa Low, die met 4m68 naar goud sprong.

Gitte was bijzonder tevreden na de wedstrijd: “Het was geen makkelijk jaar met mijn enkelbreuk maar we zijn altijd alternatief blijven trainen. Ik ben heel blij dat het resultaat er nu is”, zegt ze. “Het was een spannende wedstrijd met afstanden die voor iedereen minder ver lagen onder meer door de sterke tegenwind. Toen ik de top drie binnenkwam, wou ik echt nog over de Japanse naar dat zilver springen, want dat verschil was klein. Ik ben blij dat het lukte.”

Gitte Haenen, begeleid door Parantee-Psylos, is de tweede atlete die een medaille behaalt op het WK Para-atletiek. Op de openingsdag snelde Peter Genyn (tetraplegie) naar zilver op de 100 meter rolstoelsprint in de klasse T51.

Op woensdag 13 november komen Genyn en Haenen opnieuw in actie, in respectievelijk de 200 en 100 meter sprint.

Klik hier voor meer info over het WK en de livestream.

Herbekijk hieronder de TV-spot van onze campagne 'Sport kent geen medelijden. Daarom ben ik atleet' met Gitte Haenen.

Herbekijk hieronder het verhaal van Gitte.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven