Ga naar hoofdinhoud
Bijscholing
Terug naar overzicht

Geslaagde ontmoetings- en bijscholingsdag over sporten voor personen met een verstandelijke beperking

Voor clubs 14 februari 2020

Op zondag 2 februari verzamelden heel wat clubbestuurders, -trainers en sportorganisaties in het sportcentrum De Soeverein in Lommel. Samen met de Lommelse sportdienst en BBC Lommel organiseerde Parantee-Psylos daar een ontmoetings- en bijscholingsdag rond sporten voor personen met een verstandelijke beperking.

Niet minder dan 35 aanwezigen tekenden present voor een interessante voormiddag. Na het voorstellen van de organiserende partners en een getuigenis van een van de G-sporters van BBC Lommel kregen de deelnemers de keuze om een sessie rond ‘autisme in mijn sportclub’ (presentatie) of ‘inclusie in mijn sportclub’ (presentatie) te volgen.

Respectievelijk Stichting Autisme Limburg en Inclusie Vlaanderen kwamen de bestuurders en trainers wat bijbrengen binnen deze thema’s. De sessies werden gevolgd door een demo G-basketbal van BBC Lommel waar ook enkelen actief aan konden deelnemen. ‘Wie heeft de beperking?’, ‘motiverende coaching’ waren enkele van de quotes die we hierover achteraf konden nalezen.

Deel twee van de voormiddag bestond uit workshops: deelnemers gingen in interactie om samen te komen tot de speerpunten van een kwaliteitsvolle training voor personen met een verstandelijke beperking, terwijl de tweede groep verder nadacht over hoe de sportclub inclusief gemaakt kan worden. (input uit deze workshops).

Een netwerklunch maakte een einde aan deze interessante voormiddag. Bedankt aan de deelnemers en aan de organiserende partners voor deze boeiende dag!

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven