Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Gemeenschappelijke trefdagen succesvol gestart

In juni organiseerden we drie sporttak-overschrijdende bijscholingsmomenten. Enkele federaties koppelden er een eigen G-sportluikje aan. In totaal kwamen niet minder dan 60 mensen op de bijscholingen af! In het najaar plannen we een nieuwe reeks initiatieven. Doet jouw federatie dan ook (opnieuw) mee?

De algemene thema's vielen duidelijk in de smaak. De bijscholingen in juni gingen over 'Motiveer je G-sporters' (12 deelnemers), 'Bouwstenen IDEALE VE-trainingsomgeving' (15 deelnemers) en 'Concrete tips autismevriendelijker maken van je trainingsetting' (33 deelnemers)

De Vlaamse Atletiekliga bouwde er een sportspecifiek luikje aan 'G-atleten coachen: de IDEAL praktijkgids atletiek'. Taekwondo Vlaanderen gaf een infosessie aan clubs over G-taekwondo met onder andere ondersteuningsmogelijkheden, classificatie en hun para taekwondo project. Ook de Vlaamse Hockeyliga organiseerde een infomoment voor clubs die interesse hebben om G-werking op te starten. Golf Vlaanderen tenslotte deelde een goede praktijk van de autismevriendelijke Antwerpse Golfclub.

Voor dit najaar leggen we de laatste hand aan contacten met organisaties die kunnen instaan voor het doelgroepspecifieke luikje. Thema’s en data volgen zeer binnenkort. Opnieuw met de kans voor federaties om aan te geven om van dit bijscholingsmoment een groter vormingsmoment te maken met een sporttakspecifiek luikje. Als de omstandigheden het toelaten willen we dit live laten doorgaan.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven