Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

G-wegritcriterium 2022 gaat van start in Ruiselede

23 mei 2022

Goed nieuws voor alle G-wielrenners, want op 12 juni wordt in Ruiselede het startschot gegeven voor het G-wegritcriterium 2022. Net als vorig jaar staan er tien wedstrijden voor G-wielrenners op het programma. Personen met fysieke, verstandelijke en visuele beperking of sporters met autisme kunnen deelnemen aan dit criterium, een classificatie is niet nodig.

Het G-wegritcriterium van G-sport Vlaanderen start dit jaar op 12 juni in Ruiselede. Vanaf dan volgen de wedstrijden elkaar snel op. In de maand juni en juli houden we nog halt in Bavegem, Wachtebeke, Arendonk, Kontich, Geel, Herentals en afsluiten doen we op 31 juli in Putte.

Vorig jaar werden er slechts drie wedstrijden gereden van het criterium. Door de toen geldende coronaregels waren we genoodzaakt om enkele ritten te annuleren. In samenwerking met Cycling Vlaanderen zijn we deze zomer opnieuw helemaal klaar om alle G-sporters te laten proeven en genieten van G-wielrennen. Het G-wegritcriterium heeft een laagdrempelige instap. Iedereen met een beperking kan deelnemen en rijdt samen in één wedstrijd. De wedstrijdduur is 40 minuten en er wordt een digitale uitslag opgemaakt.

Een overzicht van het G-wegritcriterium kan je hier raadplegen

Meer info over G-wielrennen? Lees er hier meer over