Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

G-sportprimeurs en uitgebreid aangepast aanbod: REVA G-sport opnieuw een succes

Nieuws 7 juni 2022

Van 19 tot 21 mei organiseerde G-sport Vlaanderen REVA G-sport tijdens de Revabeurs, de grootste informatiebeurs voor personen met een beperking in Vlaanderen. Meer dan 100 demonstranten van onze G-sport Vlaanderenclubs en uit clubs van de reguliere partnerfederaties toonden hun sport aan de duizenden bezoekers van de beurs. Enkele honderden kinderen en volwassenen proefden van G-sport!

Voor de elfde keer op rij vond REVA G-sport plaats tijdens de Revabeurs in Flanders Expo Gent. Reeds 23 jaar bouwt G-sport Vlaanderen aan een mooi sportevent tijdens de Revabeurs. “De G-sportmogelijkheden binnen en buiten sportclubs blijven toenemen. Op deze beurs tonen we een stukje uit het aanbod, gebracht door jong en oud”, vertelt coördinator breedtesport bij G-sport Vlaanderen Elien Moerman.

“Want zien sporten, doet sporten. Op die manier verlagen we de drempel naar het sport en beweegaanbod.” - Elien Moerman (coördinator breedtesport G-sport Vlaanderen)

En dat aanbod is iedere editie om duimen en vingers van af te likken. Dat was dit jaar niet anders. In samenwerking met haar clubs en reguliere partnerfederaties kon de Vlaamse G-sportfederatie opnieuw heel wat moois aanbieden. G-sport Vlaanderen presenteerde elke dag een ruime waaier aan verschillende G-sporten. De gekende G-sporten zoals boccia, rolstoelbasketbal en CP-voetbal waren er opnieuw bij. Maar de bezoekers konden dit jaar ook proeven van enkele G-sportprimeurs.

Demonstratie Amp Football Belgium
Demonstratie Amp Football Belgium

“Nieuw dit jaar waren demo’s snooker en darts voor rolstoelsporters. Wie zijn rolstoelvaardigheden wou testen, kon bij ons langskomen op vrijdag. Dit najaar starten we vanuit G-sport Vlaanderen met een rolstoelvaardigheidstrainingen, een voorproefje kregen de bezoekers alvast op de beurs”, aldus organisator van REVA G-sport Elien Moerman.

Naast demonstraties kregen de bezoekers ook de mogelijkheid om mee te sporten. “Want zien sporten, doet sporten”, volgens coördinator breedtesport Elien Moerman. “Op die manier verlagen we de drempel naar het sport en beweegaanbod.” Een honderdtal kinderen en volwassenen proefden van G-sport en namen actief deel aan de talrijke initiaties.

Bekijk hieronder de foto's per dag:

Donderdag 19 mei
Vrijdag 20 mei

Zaterdag 21 mei

Herbeleef REVA G-sport dankzij onze aftermovie: