Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

G-sport Vlaanderen stelt drie vernieuwde lidmaatschappen voor: "inspelen op de behoeftes van de doelgroep"

Nieuws Voor clubs 24 mei 2023

G-sport Vlaanderen stelt drie vernieuwde lidmaatschappen voor. Met deze vernieuwing speelt de G-sportfederatie in op de vraag en behoefte van haar doelgroep. G-sportclubs die aansluiten bij de federatie worden op maat, proactief en vraaggestuurd ondersteund en kunnen genieten van clubbegeleiding. Daarnaast kunnen G-sporters als individueel lid aansluiten en kan je als organisatie lid worden van de G-sportcommunity.

G-sport Vlaanderen komt met drie vernieuwde lidmaatschapsformules op de proppen. De meest gekende en meest voorkomende manier om aan te sluiten, is via een G-sportclub. G-sport Vlaanderen telt 130 G-sportclubs die op maat worden begeleid. Maar daarnaast speelt G-sport Vlaanderen ook in op de vraag en behoefte van de doelgroep, vertelt clubondersteuner Lore Schaut.

"We voelden dat een onderscheid tussen verschillende soorten lidmaatschap zich opdrong. Niet elke sporter vindt de weg naar een gepaste club. En niet elke G-sportorganisatie kan voldoen aan de criteria van een sportclub. Met deze drie verschillende lidmaatschappen stellen we ons laagdrempelig op en spelen we in op de verschillende behoeftes van onze doelgroep. Anderzijds kunnen G-sportclubs nog steeds beroep doen op een uitgebreide clubbegeleiding en verzekering. G-sport Vlaanderen gaat verder proactief op zoek naar de beste voordelen voor hun leden."

G-sportclub

De meest voorkomende manier om aan te sluiten bij G-sport Vlaanderen is als sportclub. In ruil kan jouw club en leden genieten van tal van voordelen. Daarnaast ondersteunt G-sport Vlaanderen haar aangesloten clubs op maat, proactief en vraaggestuurd.

G-sport Vlaanderen voorziet de ledenvoordelen in zes thema's. Je geniet als G-sport Vlaanderenclub onder meer van financiƫle voordelen, een persoonlijke clubbegeleiding, verzekering, voordelig aanbodtarief en zo veel meer.

Individueel lid

In de eerste plaats kunnen sporters aansluiten bij een G-sportclub. G-sport Vlaanderenclubs in jouw buurt vind je via onze clubzoeker. Ofwel kan je aansluiten via de individuele lidmaatschapsformule.

Als individueel lid van G-sport Vlaanderen geniet je van voordeeltarieven op zowel het sport -als vormingsaanbod, heb je recht op een verzekering en op ledenvoordelen op individueel niveau.

G-sportcommunity

Ben je een belanghebbende organisatie zonder individuele leden, en wens je deel uitmaken van het netwerk van G-sport Vlaanderen op basis van je missie en doelstellingen? Dan kan je lid worden van de G-sportcommunity.

Je krijgt er ledenvoordelen op organisatieniveau voor in de plaats. Maar ook de mogelijkheid tot aanvraag subsidies bij Sport Vlaanderen.

Zie je het bos door de bomen niet? Hieronder krijg je een handig overzicht met alle informatie en return per lidmaatschap.

Overzicht van alle lidmaatschappen G-sport Vlaanderen

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven