Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Florian Van Acker wint Costa Brava Spanish Open

Nieuws Topsport 7 maart 2020

Tafeltennisser Florian Van Acker uit Langemark heeft in Platja d’Aro (Spanje) de Costa Brava Spanish ParaOpen gewonnen. In een spannende finale versloeg hij de Japanner Takemori door terug te vechten uit een haast verloren positie.

Florian Van Acker is een vechter, dat heeft hij nogmaals bewezen in de finale van de Costa Brava Open, een factor-40 toernooi en dus een goede voorbereiding op de Paralympische Spelen in Tokyo. In de finale kwam Florian uit tegen de Japanner Takeshi Takemori. Die nam een 2-0 (11-6, 11-8) voorsprong op Van Acker en kreeg zelfs drie matchballen. Met de rug tegen de muur haalde Florian een aanvallender spel naar boven en toen kantelde de wedstrijd helemaal. Florian won de derde set en trok daarna ook vier en vijf naar zich toe (9-11, 10-12, 7-11).

Eerder in het toernooi won Florian zijn poule na winstmatchen tegen de Duitser Hartig (1:3) en de Rus Kudryavtsev (0:3). In de knock-outs versloeg hij de Japanner Asano in de kwartfinales met 3-0, en even later moest ook de Spanjaard Cuesta eraan geloven: 3-1.

Vanaf zaterdag komt Florian in actie in de teamcompetitie. Hij speelt samen met een Koreaan.

Ben Despineux nam ook deel in Platja d’Aro in de klasse 7 voor tafeltennissers met een fysieke beperking. Hij bleef steken in de poulefase, na twee verliesmatchen.