Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Florian Van Acker en Laurens Devos zijn wereldkampioen

21 oktober 2018

Voor de eerste keer in hun carrière zijn Laurens Devos (klasse 9, hemiplegie) en Florian Van Acker (klasse 11, verstandelijke handicap) wereldkampioen Para table tennis. Beide jonge spelers wonnen in Celje (Slovenië) vlot hun eerste WK-finale.

Laurens Devos (18) kwam als eerste in actie tegen de Rus Nozdrunov (ITTF 2). Devos moest daarin geen set prijsgeven en vond snel een oplossing op het spel van zijn opponent. De speler uit Malle won de wedstrijd in drie sets. Hij pakt zo de titel op zijn allereerste wereldkampioenschap. “Ik kan het eigenlijk nog niet goed geloven”, zei Laurens. “Nu ben ik Paralympisch, Europees en wereldkampioen.”

Even later was het de beurt aan Florian Van Acker (21). De nummer 1 van de wereld in de klasse 11 (verstandelijke handicap) stond ook tegenover de nummer 2: Peter Palos uit Hongarije. Florian kwam 2-0 voor, moest dan een set prijsgeven maar herpakte zich in de vierde set. Palos kraakte en Florian werd met 3-1 winst ook voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen. “Ik had tijdens de match last van stress want ik wou goud, maar nu ben ik de gelukkigste mens ter wereld”, zei Florian Van Acker nadat hij zijn coach Nico Vergeylen in de arme vloog.

Topsportcoördinator Steven Van Beylen is bijzonder trots op de spelers: "Ons team had twee frisse speerpunten die het helemaal waarmaakten. Chapeau voor de trainers, sparrings en andere personen die hen dagelijks klaarstomen voor dergelijke resultaten. We verliezen zeker ook de goede prestaties van Bart, Marc en Ben niet uit het oog."

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven