Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Ewoud Vromant pakt brons op WK G-wielrennen

14 augustus 2023

Op het wereldkampioenschap G-wielrennen in het Schotse Glasgow heeft Ewoud Vromant brons behaald in de wegrit, klasse MC2. De renner uit Herzele moest de Australiër Darren Hicks en Fransman Alexandre Léauté in de laatste ronde laten rijden. (c) SWPix

De koers in de klasse MC2 werd bijzonder hard. De Fransman Alexandre Léauté probeerde van in het begin het verschil te maken en sprong al in de eerste ronde weg. Daarachter liep de samenwerking uitstekend en zo kon onze landgenoot met een groep terugkomen. Vervolgens waren het de Fransman, de Australiër Darren Hicks en Ewoud Vromant die regelmatig het verschil probeerden te maken en de wedstrijd hard maakten.

In de laatste ronde kon Darren Hicks een versnelling van de titelverdediger uit Frankrijk, wel pareren. Vromant moest een gaatje laten en de twee vogels waren gaan vliegen. In een sprint voor brons haalde Ewoud het uiteindelijk nipt voor de Brit Matthew Robertson en de Griek Nikolaos Papangelis.

“Gezien het koersverloop moet ik tevreden zijn”, zei Ewoud – die krampen had – na de finish. “De Fransman was de sterkste en onklopbaar vandaag. Ik heb één keer geprobeerd, maar ze kwamen terug en toen wist ik dat we voor een medaille moesten koersen.”

Vromant is tevreden met zijn twee bronzen plakken op dit WK. “Die medaille op de piste was er niet, dat is jammer, maar al bij al moet ik wel tevreden zijn met twee keer brons hier.” Hij blikt meteen vooruit op zijn eerstvolgende doelen. “Of ik volgende week meedoe aan het EK, beslis ik later. De Paralympische Spelen volgend jaar zijn het belangrijkste doel.”

De medailleteller van Paralympic Team Belgium staat momenteel op 8 stuks op deze wereldkampioenschappen G-wielrennen. Enkel de mannentandem Milan Thomas-Jonas Goeman komt nog in actie.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven