Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Ewoud Vromant knalt naar zilver in de WK-tijdrit

Nieuws 12 september 2019

Op het wereldkampioenschap Para-cycling reed Ewoud Vromant, in de klasse C2 voor renners met een fysieke beperking, naar een tweede plaats. Onze renner pakt daarmee zijn eerste WK-medaille. Hij opent ook de medaillespiegel voor Paralympic Team Belgium op dit wereldkampioenschap.

Onder een stralende zon mocht Ewoud Vromant (rechterbovenbeenamputatie) uit Woubrechtegem starten aan zijn tijdrit op het wereldkampioenschap dat in het Emmen (Nederland) plaatsvindt. Ewoud startte snel en lag na één ronde tien seconden achter op de Australiër Darren Hicks. In de tweede rondde groeide de kloof. Ewoud reed de 20,8 kilometer in 28:46:86 en was daarmee 22 seconden trager dan winnaar Hicks.

Ewoud was bijzonder gelukkig: “Ik had liever gewonnen, maar Hicks was al het hele seizoen sterker in de tijdrit. Met die tweede plaats ben ik dus super content. Deze omloop was er eentje voor mij, het ging vlot.” Vromant was duidelijk geëmotioneerd na de finish, toen zijn vrouw hem in de armen vloog. “Ik werk al een paar jaren toe naar een WK-medaille, zij en mijn twee kinderen spelen grote rol in dat proces. Ik ben blij dat mijn vrouw erbij was.”

Het WK Para-cycling loopt nog tot en met zondagavond. Er komen nog heel wat Belgen in actie.

Raadpleeg hier het programma:

https://www.parantee-psylos.be/activiteiten/wk-wielrennen-2019


Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven