Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Duo Vandorpe-Spaargaren treft Gérard-Olsson in halve finales Masters

Nieuws Topsport 23 november 2019

Jef Vandorpe en Ruben Spaargaren (NED) hebben zich geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op de Masters rolstoeltennis in Orlando (Verenigde Staten), na een beslissende overwinning in de derde poulewedstrijd tegen de sterke Britten Hewett en Reid.

Het is een prestatie om trots op te zijn voor de 18-jarige Jef Vandorpe uit Niel. Met zijn Nederlandse dubbelpartner Ruben Spaargaren, samen gekwalificeerd op basis van ranking voor deze Masters, verloor hij woensdag namelijk de eerste wedstrijd tegen het Nederlandse duo Egberink-Scheffers (6-2, 6-1) en dus stonden beiden meteen met de rug tegen de muur.

Veel tijd om te herpakken kregen beide heren ook niet, want daags nadien moesten ze al aan de bak tegen de Spanjaarden Caverzaschi en De La Puente. Een overwinning was cruciaal want in de laatste poulewedstrijd troffen ze het Britse topduo. Maar onder die druk haalden Vandorpe en Spaargaren het betere tennis naar boven. Het werd een spannende wedstrijd maar in de beslissende derde set brak de veer bij het Spaanse duo: 6-4, 3-6, 6-0.

Op naar wedstrijd nummer drie tegen niemand minder dan Alfie Hewett en Gordon Reid. Reid werd in Rio paralympisch kampioen in de singles tegen… Hewett. Samen pakten ze ook het zilver in de dubbelfinale en later wonnen ze samen meerdere Grand Slams. Voor Jef en Ruben was een overwinning noodzakelijk voor de halve finales en ze startten bijzonder sterk in de eerste, belangrijke set. Met stevig tennis haalden ze het met 7-5 van de Britten. In de tweede set konden ze de wedstrijd helemaal naar zich toe trekken: 6-1, en het ticket voor de halve finales was binnen.

Daarin treffen Spaargaren-Vandorpe zaterdag het Belgisch-Zweeds duo Gérard-Olsson, dat dit jaar samen het dubbelspel op Wimbledon won. De Belg Joachim Gérard, het voorbeeld waarmee de jonge Jef Vandorpe opgroeide, won de Masters al drie keer in het enkelspel. Vandorpe kon Gérard en Olsson dit jaar voor een eerste keer kloppen op de Belgian Open. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Kijk via de livestream op deze pagina!

De Masters vinden van 19 tot en met 26 november plaats in Orlando (Florida, Verenigde Staten). De masters zijn het officieuze wereldkampioenschap voor tennisspelers.

Foto: Facebookpagina Jef Vandorpe / Ruben Spaargaren en Jef Vandorpe -© Franz (Austrian Open)

Activiteiten

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven