Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Doet jouw club beroep op Corona-noodfonds?

Voor clubs 1 oktober 2020

Om het lokale verenigingsleven bij te staan, besliste de Vlaamse regering om 87,3 miljoen euro uit te trekken voor lokale besturen. Het grootste deel van die middelen gaat naar de Vlaamse steden en gemeenten om lokale jeugd-, sport- en cultuurverenigingen te ondersteunen. Elke gemeente of stad beslist zelf hoe ze de middelen verdeelt. Contacteer je sportdienst of sportantenne om te horen of jouw club in aanmerking komt voor extra financiƫle steun.

Zo krijgen in Gent de 332 erkende sportclubs of erkende verenigingen met een sportaanbod een forfaitair compensatiebedrag van 1.000 euro. Sportclubs die een erkende werking hebben rond jeugd of G-sport en die in 2020 een werkingssubsidie ontvingen, krijgen dat bedrag uitzonderlijk nog eens uitbetaald als compensatie voor corona. Maar zoals gezegd kan elke stad of gemeente het anders aanpakken. Informeer dus zeker hoe het zit in jouw buurt.

Hieronder sommen we enkele argumenten op die je mogelijk kan gebruiken om je dossier extra inhoud te geven.
- Mogelijk ledenverlies
- Kwetsbaar publiek (G-sporters)
- Kosten voor ontsmetting
- Eventueel extra trainingsuren/trainingsgroepen door opsplitsen
- Extra begeleiding doordat begeleiders bij vaste personen blijven
- Inkomstenbronnen die wegvallen (bvb. eetfestijn, wafelverkoop,...)

Via deze link kan je de lijst met de bedragen die aan de Vlaamse steden en gemeenten worden ter beschikking gesteld, downloaden.

DEADLINE BIJ SPORT VLAANDEREN VERLENGD

Normaal gezien kon je tot eind september een subsidie-aanvraag indienen bij Sport Vlaanderen voor een opstartende of duurzame G-sportclubwerking of een internationaal of laagdrempelig G-sportevenement. Uitzonderlijk werd de deadline verlengd tot en met woensdag 7 oktober 2020 tot 12u.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven