Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Devos, Despineux en Ledoux pakken brons in teamcompetitie

Nieuws Topsport 21 september 2019

De tafeltennissers Laurens Devos, Ben Despineux en Marc Ledoux hebben het Europees kampioenschap in Helsingborg (Zweden) met een bronzen plak in de teamcompetitie (klasse 9) afgesloten.

Het team klasse 9 met Laurens Devos, Ben Despineux en Marc Ledoux moest openen tegen Polen. De competitie begon met een dubbelspel met Devos en Despineux. De eerste set ging nipt naar de Belgen met 11-9, maar Polen won vlot de tweede. In set drie en vier waren Devos en Despineux opnieuw sterker: 3-1 winst. In de daarop volgende single match moest Laurens Devos opnieuw aan de bak. Met 11-1, 11-4 en 11-7 sloeg hij België naar een vlotte 2-0 zege tegen Polen.

Duitsland was het volgende land dat ons pad kruiste. Marc Ledoux en Laurens Devos speelden een spannende dubbelspelpartij, maar moesten het onderspit delven in een spannende vijfsetter: 3-2 voor Duitsland. Laurens Devos won daarop het eerste duel in enkelspel, Marc Ledoux verloor zijn thrillermatch met 3-2. Duitsland won zo met 2-1. Met een bang hartje moesten de Belgen het resultaat van Polen tegen Duitsland afwachten.

Polen won tot groot jolijt (video) van Devos, Despineux en Ledoux, die de match op de hotelkamer volgden met coach Nico Vergeylen, want dat betekende toch een rechtstreeks ticket voor de halve finales en dus met zekerheid al een bronzen medaille.

In de halve finale kwam België uit tegen Oekraïne. In het dubbelspel werden de kansen niet afgemaakt en zo trokken de Oekraïners aan het langste eind: 3-1. Daarna won Devos zijn enkelspel tegen Nikolenko (klasse 8) met 3-1. Marc Ledoux (klasse 8) verloor de beslissende partij tegen Kats, geen schande want die was enkele dagen geleden verliezend finalist in het enkelspel van de klasse 9. Brons was dus het verdict.

In de teamcompetitie klasse 5 kwamen Bart Brands en Benjamin Marotte eerst uit tegen Frankrijk en vervolgens tegen Groot-Brittannië. In beide duels moest het duo het onderspit delven in het dubbelspel (telkens 3-0). In het enkelspel kon Brands ook niet winnen en zo was het team uitgeschakeld.

Het avontuur van de tafeltennissers in Helsingborg eindigt dus met een bronzen medaille in team klasse 9. Eerder pakten Florian Van Acker (klasse 11) en Laurens Devos (klasse 9) de Europese titel in het enkelspel.