Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

De weerwolven en presidenten van ViGe Waasland

Interview Over clubs 1 februari 2021

Emily Leeman is trainer showdown bij onze club ViGe Waasland. Tijdens de corona-periode ontpopte ze zich met enkele collega's binnen de club tot organisator van online bijeenkomsten.

"Tijdens de eerste lockdown organiseerde Johan wel een aantal sportsessies online, maar was er minder aandacht voor specifiek sociaal contact. In september konden we de trainingen opnieuw opstarten, maar dat lag ook weer snel stil", legt Emily uit.

Ik ben op zoek gegaan naar een manier om de verbondenheid te blijven stimuleren. (Emily)

"Toen viel niet enkel de sport opnieuw weg, maar ook de verbondenheid en het contact. Ik ben dan op zoek gegaan naar een manier om die verbondenheid te blijven stimuleren. We hebben ervoor gekozen om via Microsoft Teams enkele activiteiten te organiseren. Eerst enkel voor de spelers van showdown, maar na een tweetal keer hebben we dat uitgebreid naar de hele sportclub. We merken ook dat dat aanslaat."

START MET BABBEL EN APERITIEF

"De eerste keer organiseerden we een babbel- en aperitiefmoment om iedereen eens met Teams te leren werken. Ik stuurde de link door naar alle geïnteresseerden, je hebt geen Teams nodig op je computer om deel te kunnen nemen.

"De volgende keren speelden we onder andere samen Uno, Presidenten, Weerwolven,... Dat laatste is in het echt niet evident om te spelen voor mensen met een visuele beperking, maar via Teams hebben we dat toch heel toegankelijk kunnen maken. Samen met de Teams-sessie werkten we ook met Whatsapp. Langs deze weg stuurde de spelleider de rollen door naar de verschillende spelers. Via Whatsapp werden ook groepen gemaakt waarin de mensen met dezelfde rol zaten, zo konden de weerwolven bijvoorbeeld overleggen wie ze zouden gaan opeten. De stemming gebeurde opnieuw via Teams waarbij de spelleider aan iedereen om de beurt het woord gaf."

OOK QUIZZEN VIA TEAMS EN WHATSAPP

"Via Teams en Whatsapp speelden we ook een quiz. Daarvoor waren we met twee mensen: iemand die de vragen stelde en iemand die verbeterde. In Teams stonden alle quizzers op mute, omdat je tegelijk een whatsapp-gesprek had met de leden van je quizploegje. Na de quiz werd er dan weer volop nagepraat in Teams."

"Het kost natuurlijk wel wat tijd om alles voor te bereiden. Maar we zijn binnen de club met een aantal mensen die hier samen aan werken. Er kruipt wel wat voorbereidingstijd in, maar het is ook heel leuk om te doen omdat je merkt dat er heel veel respons op komt. Er komen altijd ongeveer 15 mensen op af, wat natuurlijk wel een mooi aantal is. We proberen dat elke vrijdagavond te doen."

Ontdek de clubfiche van ViGe Waasland

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven