Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

De Visser en Thierens nemen vlotte start op EK G-zwemmen

Topsport 18 mei 2021

De topzwemmers Sam De Visser en Jarno Thierens zijn vlot het water ingedoken op de eerste dagen van het Europees kampioenschap G-zwemmen in Funchal (Portugal). Volg de zwemmers live (resultaten en livestream) via deze pagina.

Voor Jarno Thierens (22, rechteronderbeenamputatie) uit Sint-Niklaas begon het Europees kampioenschap op het Portugese eiland Madeira uitstekend. Hij opende op de 50 meter vrije slag met 26.50, goed voor de achtste plaats en een bijhorende finaleplek. In de finale zwom hij met 25.83, goed voor een stevig persoonlijk record. "Mijn vorige PB stond op 27.0, dus dit is echt een serieuze verbetering", aldus Jarno, die zich in zijn nopjes voelt in Portugal. "Het zwembad vind ik top. Hopelijk kan ik nog goede resultaten zwemmen."

En dat deed Jarno daags nadien al op de 200 meter wisselslag. Opnieuw haalde hij de finale en daarin zwom hij met 2:32.37 een persoonlijk record, goed voor een zesde plaats.

Sam De Visser (17) uit Lommel kwam voor het eerst in actie op de tweede competitiedag. De jonge, talentvolle G-zwemmer met een amputatie aan het rechterbeen zwom in zijn SM9 klasse een goede 200 meter wisselslag. Hij kijkt zelf vooral uit naar zijn 100 meter vlinderslag. "Dat is mijn beste nummer waarop ik veel getraind heb", zegt Sam, die ook onder de indruk is van het bad: "ik heb nog nooit in zo'n groot zwembad gezwommen."