Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

DansProvAnt danst op de tonen van Covid-busters

Over clubs 20 augustus 2020

Heropstarten is voor sportclubs die werken met kwetsbare mensen geen evidentie. Maar dat wil niet zeggen dat onze clubs bij de pakken blijven zitten. Rolstoeldansclub DansProvAnt zag in de maatregelen ook een kans om deze ludiek mee binnen te smokkelen in de opbouw van de danslessen.

"Onze leden zijn, omdat ze kwetsbaarder zijn, bang van de corona-epidemie en ook in de instellingen waar veel van onze leden verblijven was het meteen alle hens aan dek. Vaak komen ze ook met busjes naar onze activiteiten. Bij de uitbraak van de epidemie hebben we beslist om alle activiteiten te schrappen. Toen wisten we uiteraard nog niet dat het voor zo'n lange tijd zou zijn", opent Jef Boudewijns, de secretaris van DansProvAnt.

OVERZICHTELIJK MAAR NIET TE STRENG

"Op die manier viel voor veel mensen hun hobby waar ze wekelijks heel erg naar uitkijken weg. Daarom voelden we ons ook verplicht om, zodra het terug kon en mocht, opnieuw op te starten. We zijn vertrokken van de richtlijnen van Sport Vlaanderen. Dat heb ik verwerkt in een soort van

We willen zo niet enkel onze mensen, maar ook hun entourage beschermen. (Jef Boudewijns)

aankondiging die op maat van onze sporters was. Bedoeling was vooral om het overzichtelijk en niet te streng te maken. Belangrijk was wel om te communiceren dat het geen gewone lessen zullen zijn. Zodat niet enkel de sporters, maar ook de instellingen en de ouders voldoende gerustgesteld zijn. We willen zo niet enkel onze mensen, maar ook hun entourage beschermen. De boodschap was vooral dat we ons uiterste best doen om problemen te vermijden."

OP HET TANDVLEES

"We hadden wel het geluk dat een vader van één van onze dansers een gepensioneerd huisarts is die ook in de instelling in Malle als vrijwilliger mee een oogje in het zeil houdt. Op die manier kon ik alle voorbereidingen die ik maakte aftoetsen met hem. Hij raadde ook aan om, als het kon en mocht, opnieuw op te starten omdat zijn aanvoelen ook was dat de mensen in die instellingen op hun tandvlees zaten door alle maatregelen. Voor de mail naar de leden maakte ik een selectie van de essentiële zaken die onze sporters moeten weten. Maar uiteraard doen we zelf nog meer zodat we helemaal coronaproof kunnen herstarten."

COVID-BUSTERS

"We kochten ook een voorhoofdsthermometer en proberen de maatregelen die we hebben ludiek in te passen. Elke keer starten we de les met een opwarming met wat rek- en strekoefeningen. Dat doen we op muziek van Ghostbusters en we noemen het de Covid-busters. Lachen en plezier maken staat bij ons altijd centraal in de les, dus ook in deze uitzonderlijke omstandigheden willen we daar zo goed mogelijk over waken."

(foto Halloweenfeest 2019)

- bekijk hier de mail die DansProvAnt stuurde aan hun leden naar aanleiding van de heropstart
- clubfiche DansProvant
- corona-overzicht Parantee-Psylos

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven