Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Clubs delen ervaringen op nieuwjaarstrefmomenten

Voor clubs Over clubs 4 februari 2021

Op 28 januari organiseerde Parantee-Psylos twee digitale nieuwjaarstrefmomenten voor haar clubs. Voor zowel clubs als federatie was het fijn om elkaar even terug te zien en ervaringen en inspiratie uit te wisselen.

In de namiddag verzamelden vijf PSY-clubs voor hun computer, ’s avonds mochten we een 20-tal clubs voor sporters met een fysieke, verstandelijke of zintuiglijke beperking verwelkomen. Voorzitter Marc Vergauwen verwelkomde de clubs met nieuwjaarsgroeten, waarna het corona support project voor aangesloten clubs werd toegelicht. Binnen dit project maakt Parantee-Psylos via het noodfonds middelen vrij om de clubs te ondersteunen bij financiële uitdagingen.

ERVARINGEN EN NODEN DELEN

Tijdens het trefmoment kregen clubs de kans om ervaringen uit te wisselen en hun noden mee te geven. We hoorden enkele inspirerende verhalen en het was heel fijn om te horen dat clubs creatief uit de hoek komen en er volop op inzetten om contact te houden met hun sporters. We leerden dat clubs contact houden via Facebook, Teams, Whatsapp, Zoom of andere media. Clubs deelden ervaringen over hoe ze compensaties voorzien. Of hun leden verrassen met een kaartje of geschenkje. Of over hoe ze online of huis aan huis mensen nog aan het bewegen krijgen.

In het laatste gedeelte werd het aanbod van Parantee-Psylos voor 2021 toegelicht. Een mix van digitaal aanbod met in de toekomst opnieuw live aanbod op de club of op verplaatsing. Hou hiervoor zeker de activiteitenkalender in de gaten, want het digitaal aanbod is volledig gratis voor leden.

RESULTATEN POLL

Uit de poll die de aanwezigen invulden, bleek onder andere dat clubs het belangrijk vinden om digitaal samengebracht te worden maar ook dat oefenstof voor thuis, live sportaanbod op de club en het delen van goede voorbeelden belangrijke zaken zijn waarop Parantee-Psylos als federatie (verder) moet inzetten.

Presentatie nieuwsjaarstrefmoment PSY-clubs
Presentatie nieuwsjaarstrefmoment G-sportclubs

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven