Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Brands en Van Acker stoten door naar knock-outs

18 oktober 2018

Florian Van Acker en Bart Brands hebben zich beiden kunnen plaatsen voor de knock-outs op het wereldkampioenschap G-tafeltennis in Slovenië. Laurens Devos plaatste zich woensdag al. Ben Despineux is uitgeschakeld.

Florian Van Acker was de eerste die in actie kwam op de tweede dag van het wereldkampioenschap. De huidige nummer één van de wereld won simpel met 3-0 van de Pool Chybinski. Florian boekte daarmee een twee op twee en ging als leider door naar de volgende ronde.

Daarna was het de beurt aan Bart Brands (klasse 5, ITTF 17). Winst was een must om in het toernooi te blijven. Zijn wedstrijd draaide uit op een thriller. De SNITT-speler was op de afspraak tegen Yen-Hung Lin (TPE). Hij won meteen de eerste set met 11-9, moest de tweede aan Lin laten (8-11), maar de twee daaropvolgende spannende sets waren telkens weer voor Bart (13-11, 12-10). Brands plaatste zich zo met een 3-1 zege voor de volgende ronde. Landgenoot Marc Ledoux (LHF) deed hetzelfde.

Ben Despineux (ITTF 16) verloor zijn tweede partij tegen de Braziliaan Pereira Stroh (ITTF 11) met 0-3. Gisteren verloor hij ook zijn eerste match en dus is Ben uitgeschakeld.

Paralympic Team Belgium schrijft een mooi verhaal in de poulefase en gaat met vier atleten door naar de volgende ronde. Laurens Devos was gisteren namelijk al zeker na twee overwinningen.