Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Boost je sociaal-sportieve praktijk met Social SportUp

Voor clubs 16 maart 2022

Werk jij via sport en beweging aan sociale en/of ecologische doelen? Kan je hulp gebruiken bij de groei of doorstart van je concept? Social SportUp accelereert praktijken en organisaties die maatschappelijke uitdagingen aanpakken via sport en beweging. Neem samen met andere organisaties deel aan Social SportUp en word geïnspireerd, vergroot je netwerk en reik zelf kennis aan.

Het is belangrijk om ruimer te kijken dan je eigen doelgroep. Elke sportclub moet toegankelijk zijn voor iedereen en elke deelnemende sporter verdient de ondersteuning die hij nodig heeft. - Lien De Bruyker

Twee jaar geleden vond de eerste Social SportUp plaats. Op de eerste editie in 2019 waren negen organisaties van de partij, één van hen was onze sportclub Boezjeern. Onze collega Lien De Bruyker, die actief is in de sportclub, benadrukt het belang van het initiatief. “In het programma nemen diverse organisaties deel, doordat elke initiatief zo verschillend is, kan je veel van elkaar leren. Het is belangrijk om ruimer te kijken dan je eigen doelgroep. Elke sportclub moet toegankelijk zijn voor iedereen en elke deelnemende sporter verdient de ondersteuning die hij nodig heeft. In het programma helpen ze jou met onder andere management en communicatie.”

De laatste editie van Social SportUp was in 2020 en ook toen was er een Parantee-Psylos club aanwezig. Boas vzw is een sociale onderneming die via zwemmen de levenskwaliteit van mensen met een beperking optimaliseert. Social SportUp zet Boas vzw, sportclub Boezjeern en Molenbeek Rebels nu via een promotiefilmpje in de kijker. Met deze drie video’s wil het programma aan populariteit winnen. “Iedereen moet overal de kans krijgen om te sporten op zijn niveau, met deze video’s willen we mensen inspireren om hun sportaanbod toegankelijker te maken voor alle doelgroepen”, aldus Lien De Bruyker.

Wil je zelf deelnemen en jouw sociaal-sportieve praktijk een boost geven? Meld je dan voor 25 maart hier aan

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven