Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Blinde schutters Vanhollebeke en Meurrens willen schitteren op EK

Topsport 21 mei 2024

Van 18 tot en met 24 mei 2024 wordt in Rome het Europees kampioenschap G-boogschieten georganiseerd. Titelverdediger Ruben Vanhollebeke (VI1) en vice-Europees kampioene Kathleen Meurrens (VI2/3) uit Jabbeke nemen eraan deel. Zij treden op donderdag 22 mei in competitie. "We zijn klaar na een goede voorbereiding."

Net als op het Europees kampioenschap van vorig jaar in Apeldoorn, zullen Ruben Vanhollebeke en Kathleen Meurrens ons land vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap G-boogschieten. De schutters van sportclub Straffe Boog (Handboogliga) willen opnieuw meedoen voor de prijzen in de categorie voor blinden en slechtzienden, een discipline die niet op het paralympisch programma staat. Piotr Van Montagu (Ligue Handisport Francophone) neemt deel aan de compound open. Voor hem is de wedstrijd belangrijk met oog op deelname en selectie voor de Paralympische Spelen in Parijs.

Ruben is de rust zelve, ik ben wat meer van het zenuwachtige type. We ondersteunen elkaar. (Kathleen Meurrens)

Ruben Vanhollebeke verdedigt in Rome zijn Europese titel van vorig jaar in Rotterdam. "Ik wil heel graag mijn titel verlengen, maar je mag het vel van de beer niet verkopen voor het geschoten is", zegt hij. "Ik ben er klaar voor na een goede voorbereiding." Ruben komt uit in de klasse VI1 en is zelf volledig blind geworden door de oogaandoening retinitis pigmentosa.

Zijn vrouw Kathleen Meurrens ziet nog haar eigen boog en statieef, maar niet het doel. Zij komt uit in de klasse VI2/3 voor slechtzienden en was vorig jaar de runner-up op het EK. "Ik ben gefocust om opnieuw goed te schieten en wil zo hoog mogelijk scoren", zegt Kathleen, die het fijn vindt om samen met haar partner deel te nemen. "Ruben is de rust zelve, ik ben wat meer van het zenuwachtige type. Zo ondersteunen we elkaar. Het is fijn dat we in een aparte categorie deelnemen, zo kunnen we voor elkaar supporteren."

De Belgische delegatie

  • Kathleen Meurrens - Visually impaired 2/3 - Handboogliga/G-sport Vlaanderen
  • Ruben Vanhollebeke - Visually impaired 1 - Handboogliga/G-sport Vlaanderen
  • Piotr Van Montagu - Compound Men Open - Ligue Handisport Francophone

Het programma en de resultaten kan je volgen op deze webpagina.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven