Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

G-sportclub Wapper organiseert Belgisch kampioenschap G-zwemmen

Nieuws Interview 23 november 2023

Op zondag 26 november organiseert G-sportclub Wapper uit Antwerpen samen met G-sport Vlaanderen en de Vlaamse Zwemfederatie het Belgisch kampioenschap G-zwemmen. In het Olympisch bad van Wezenberg zullen atleten met een beperking, onderverdeeld in zeventien verschillende klassen, strijden om de Belgische titels. "De toenemende bekendheid en het stijgende ledenaantal na corona, zorgen voor een mooi deelnemersveld."

In Antwerpen staan zondag 26 november de Belgische titels G-zwemmen op het spel. De Antwerpse G-sportclub Wapper is net als vorig jaar de organiserende club. Na een aantal mindere jaren door corona kijkt Joyce Van Noten (Wapper) uit naar opnieuw een normale editie. "De stijgende leden in de G-sportclubs na corona en het toenemend aantal deelnemers uit reguliere clubs zorgen voor een mooi deelnemersveld. Het is leuk om als G-sportclub G-sport mee in de kijker te plaatsen."

75 G-sporters verschijnen komende zondag op de startblokken van het Wezenberg zwembad. Onder hen topsporter Sam de Visser (S9), die nog maar pas terug is van Paralympische trainingstage in Belek. De zwemmers worden onderverdeeld in zeventien verschillende klassen. In de klassen S1-S10 zwemmen de atleten met een fysieke beperking, in de klassen S11-S13 zwemmen sporters met een visuele beperking. En de klassen S14, S15 en S17 zijn respectievelijk voor zwemmers met een verstandelijke beperking, auditieve beperking en voor atleten met autisme.

In samenwerking met de Vlaamse zwemfederatie wordt er een uitgebreid programma voorzien in verschillende leeftijdscategorieën. Van de jongste ‘benjamins’ (11 t.e.m. 12 jaar) tot de ‘senioren’ (+ 18 jaar) vallen er Belgische titels te winnen. Het BK G-zwemmen is een samenwerking tussen Wapper vzw, G-sport Vlaanderen, Paralympic Team Belgium, stad Antwerpen, Ligue Handisport Francophone, de Vlaamse Zwemfederatie en Sport Vlaanderen.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven