Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

BK G-atletiek was dit jaar een drieluik

6 juli 2021

Zaterdag 26 juni was de opener met het BK voor sporters met een fysieke én visuele beperking die hun Belgisch kampioenschap samen met validen in het Koning Boudewijnstadion beleefden. Het eerste deel van een drieluik BK G-atletiek tijdens drie verschillende meetings.

Op zaterdag kwamen een 30-tal atleten in actie. Met knappe prestaties van onder meer Peter Genyn, Katia Hardies, David Delespesse, Liesbeth Moons en Matthias Boonen kregen we een mooi kampioenschap op hoog niveau.

BK 2 en 3

Een tweede BK was dat voor sporters met een verstandelijke beperking. "Omwille van corona hebben we voor de atleten met een verstandelijke beperking vorig jaar voor het eerst een afzonderlijk kampioenschap in september georganiseerd. Jammer genoeg is dat toen volledig uitgeregend," aldus Paula Vanhoovels, verantwoordelijk voor de G-atletiek binnen de VAL. "Daarom wilden we dat nu zo snel mogelijk ook inplannen. Zo kwamen we met Vlierzele Sportief in Oordegem uit, de club waar ook Paralympisch official Patrick Van Caelenberghe voorzitter is."

"Tijdens dat Belgisch kampioenschap voor atleten met een verstandelijke beperking gaven we ook de atleten met een nationale classificatie van autisme de kans om deel te nemen. Zij hebben in de coronaperiode weinig wedstrijdkansen gehad en hiermee willen we ook voor hen een aanbod voorzien. Zij komen evenwel niet in aanmerking voor het podium omdat het IPC die klasse nog niet erkent", aldus nog Vanhoovels.

"Op 24 juli staat dan tenslotte het BK 5000 meter op het programma voor sporters met een fysieke, visuele en verstandelijke beperking. Dat is geïntegreerd in een Flanders-club meeting. Organisator is Lyra, een club die de grootste groep atleten met verstandelijke beperking levert." (tekst: Parantee-Psylos en Vlaamse Atletiekliga / foto Johnny De Ceulaerde)

Uitslagen 26 juni
Uitslagen 3 juli