Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Betrek je sportouders in je club: ontdek de tools

Op zaterdag 1 juni was het opnieuw zover: de Dag van de ouder. Op deze dag zette het Centrum Ethiek in de Sport de sportouders in de kijker. Wist je dat er verschillende tools bestaan om met ouders aan de slag te gaan in jouw club? Ontdek ze hieronder:

  • De toolbox Sportouders en bijhorende train-de-trainer: een interactieve tool om het thema sportouders in de club bespreekbaar te maken. De box bestaat uit 20 siutaties die in elke club voorkomen, om het gesprek op gang te brengen en de nodige achtergrond te bieden. Interesse? Dan lenen we die graag aan jouw club uit.
  • De vorming Ouders en trainers: één team: In deze vorming ga je aan de slag met de tool, worden goede praktijken en tips gedeeld en worden zowel clubs als ouders geholpen om een kwaliteitsvolle ouderwerking op te zetten.
  • De tool Ouder-time om met de sportouders in gesprek te gaan in samenwerking met Sport Vlaanderen. Binnen het project ‘Geef tieners een stem’ vind je methodieken terug om met ouders in gesprek te gaan. Zo krijg je voorbeelden van hoe je als coach of trainer best handelt in moeilijke situaties met ouders of hoe je goede afspraken kan maken met ouders.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven