Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Bescherm je huid. Ook tijdens het sporten.

Voor clubs 23 mei 2022

De #smeerem-campagne moet ouders en sportaanbieders ertoe aanzetten om sportende kinderen te beschermen tegen de gevaren van huidkanker door zonnebrand en hen te sensibiliseren om zich te beschermen tegen de zon. #smeerem is een sensibiliseringscampagne van Sport Vlaanderen, Gezond Sporten, UZ VUB en de Stichting tegen Kanker. Samen met deze partners zal G-sport Vlaanderen komende zomer #smeerem helpen uitdragen.

Sporters zijn een belangrijke doelgroep in de strijd tegen huidkanker. Ze brengen vaak al van jongs af vele uren onbeschermd door in de zon. In de hitte van de strijd vergeten ze op tijd en voldoende te smeren. Omdat ze veel zweten, verdwijnt de zonnecrème ook sneller. Aan te raden is het voor sporters om waterafstotende zonnecrème met factor 50 te smeren, beschermende kledij te dragen en de schaduw op te zoeken wanneer mogelijk.

Smeerstanden

Je zal ze deze zomer op onze activiteiten soms zien opduiken, de smeerstanden. Met G-sport Vlaanderen willen we zoveel mogelijk G-sporters aanzetten om actief te smeren en zich te beschermen tegen de zon. Maar ook als sportclub kan je helpen om de #smeerem-campagne mee uit te dragen.

Wil jouw club ook actief meewerken aan deze campagne? Dan biedt Sport Vlaanderen de mogelijkheid om tegen een voordelige prijs een zonnecrèmedispenser aan te kopen. Deze bestaat uit een info/bevestigingsbord, een zonnecrèmedispenser en een zakje zonnecrème van 1 liter factor 50 (goed voor 1.000 smeerbeurten).

De kostprijs zal afhankelijk zijn van het aantal bestelde dispensers, Sport Vlaanderen zal alvast een deel van deze kostprijs op zich nemen. Om een bestelling te kunnen plaatsen en de correcte prijs te bepalen willen we graag vernemen of jouw club eventueel de aankoop van zo’n smeerstand overweegt.

Mogen we daarom vragen om de korte vragenlijst op de website van Sport Vlaanderen in te vullen? Het antwoord dat je geeft in de bevraging is anoniem en niet bindend.

Ontvang je liever een affiche of flyers met meer info? Of wil je een smeerstand lenen voor op één van jullie activiteiten? Laat het weten via lore.schaut@gsportvlaanderen.be

Info, tips en promotiemateriaal voor jouw sportclub kan je hier terugvinden

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven