Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Belgian Bulls na WK-uitschakeling: “Teleurgesteld, maar goede ervaring voor vernieuwde ploeg”

Nieuws Topsport 16 december 2022

De Belgian Bulls, de nationale herenploeg goalbal, eindigden vijfde in hun poule op het wereldkampioenschap in Matosinhos (Portugal) en zijn bijgevolg uitgeschakeld. Met een vernieuwde ploeg wilden ze het graag tot in de kwartfinale schoppen. “We zijn teleurgesteld dat het niet lukte, maar deze groep deed een goede ervaring op.”

Het wereldkampioenschap goalbal bracht de beste 16 mannen- en vrouwenteams ter wereld bijeen in het Matosinhos Sports and Congress Center, ten noorden van Porto. Verdeeld in twee poules van acht teams gingen de beste vier van elke poule door naar de kwartfinales.

De Belgian Bulls lieten in de groepsfase twee overwinningen, twee gelijke spelen en drie nederlagen optekenen. Ze stranden op een vijfde plaats en zijn zo uitgeschakeld op het WK.

"Het klopt dat we ons doel, doorstoten naar de kwartfinales, niet hebben behaald", gaf Bulls’ coach Johan De Rick toe na de laatste wedstrijd. "Het doel was ambitieus en we wisten dat het moeilijk zou worden, want we moesten één van de vier grote landen in onze groep (Brazilië, Duitsland, Japan of Turkije) verslaan. Dat lukte niet. De plaats aan het eind van het toernooi komt overeen met onze huidige ranglijst," vervolgde hij. De Belgian Bulls, 12e van de wereld, eindigden op de tiende plaats in het toernooi.

Speler Tom Vanhove kon zijn ontgoocheling niet verbergen na de wedstrijd, maar zag ook een lichtpunt. “Het is spijtig dat we er niet in slaagden om ons doel te bereiken, maar we zijn aan een nieuwe ploeg aan het bouwen met jonge spelers. Het positieve is dat we met deze groep samen die ervaring konden opdoen.”

Eens terug in België kunnen we erop rekenen dat de spelers snel weer aan de slag gaan, want in 2023 zijn er twee heel belangrijke data voor onze nationale ploeg: de IBSA World Games (18 tot 27 augustus) en het Europees kampioenschap, later in het jaar. Beide tornooien zijn twee gelegenheden waarbij tickets voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs op het spel staan.

Bekijk hier alle resultaten van de Belgian Bulls op het wereldkampioenschap goalbal 2022.

Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven