Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

#2MiljardRedenen om te investeren in de georganiseerde sport

Voor clubs 20 mei 2022

De campagne #Sportclubbing van de Vlaamse Sportfederatie draait op volle toeren. Momenteel gaan ze een volgende fase in. In de eerste fase van deze campagne focusten ze op het brede publiek en de voordelen van sporten in georganiseerd clubverband. In de tweede fase richt de Vlaamse Sportfederatie zich tot het beleid met de vraag om meer te investeren in de sport en dit op alle politieke niveaus.

Impact op de economie?

In 2021 heeft het consultancybedrijf Deloitte in opdracht van de Vlaamse Sportfederatie voor het eerst becijferd hoeveel sporten in clubverband écht opbrengt aan onze maatschappij. Niet min. Het levert de Vlaamse economie elk jaar ruim 2 miljard euro op.

De fysieke en mentale voordelen van sporten zorgen daarnaast nog eens voor 1,5 à 2 miljard euro extra opbrengsten voor de samenleving.

Sport speelt dus ontegensprekelijk een belangrijke rol om onze economie én onze bevolking op diverse vlakken gezond te houden: elke euro uitgegeven aan georganiseerd sporten genereert €1,8 – €2,5 aan sociale return in Vlaanderen.

De Vlaamse Sportfederatie heeft de studie samengevat in een beknopt en visueel aantrekkelijk e-book.

Als sportclub kan je ook actie ondernemen!

Jullie kunnen als sportclub ook aan de slag met het e-book. Bezorg het online boek aan jullie contacten bij het lokaal bestuur om op die manier te ijveren voor meer lokale middelen voor de georganiseerde sport.

Samen zorgen we er voor dat de boodschap #2MiljardRedenen om te investeren in de georganiseerde sport gehoord en gerealiseerd wordt!

Meer tips en bevindingen van de Vlaamse Sportfederatie vind je hier

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven