Ga naar hoofdinhoud

Go4Orienteering

Exclusief voor aangesloten clubs!

Verdwalen op 25 m²? Go4Orienteering bewijst dat het kan! Met deze nieuwste variant van oriëntatielopen zet je lichaam én geest in beweging. De routes worden stelselmatig complexer en bieden voldoende uitdaging voor zelfs de meest bedreven padvinder. Je kan zelfstandig met dit pakket (inclusief software, laptop, hardware, kegels en handleiding) aan de slag. Als club aangesloten bij G-sport Vlaanderen kan je dit pakket enkele weken tot een maand ter beschikking hebben.

Check het voorstellingsfilmpje


Wat voorziet G-sport Vlaanderen?

  • Al het nodige materiaal om dit binnen of buiten te kunnen aanbieden
  • Een laptop met de nodige software geïnstalleerd
  • Een handleiding in woord en beeld waarmee je zelfstandig aan de slag kan

Wat voorzie je als club?

  • Voldoende ruimte binnen of buiten (bij voorkeur vlak terrein, ondergrond niet zo belangrijk). Merk op: bij regen kan dit materiaal niet buiten gebruikt worden.
  • Minstens 1 begeleider die zich met behulp van de handleiding wat verdiept in dit pakket. Een hulplijn kan uiteraard steeds worden ingeroepen.
  • Deelnemers. De opstelling laat toe om zeker 15 personen tegelijkertijd in beweging te houden.
  • Graag ook wat foto's of filmpjes wanneer je er mee aan de slag bent.


Inschrijven

Als club kan je het pakket ontlenen voor een periode van 2 tot 4 weken, afhankelijk van het aantal aanvragen. Dit kost jouw club een forfaitair bedrag van 50 euro voor o.a. transport en onderhoud.

Vraag het Go4Orienteering pakket aan


Ervaringen

"We hebben er gretig gebruik van gemaakt met verschillende afdelingen. Doordat we het enkele weken hebben kunnen proberen konden mensen een positieve evolutie zien bij zichzelf. Er zijn wat variaties uitgeprobeerd: per 2, geblinddoekt, soms individueel vrijblijvend, soms in groep, … Doordat de smiley zo zichtbaar was, groen werd en er een applausje kwam was ook een meerwaarde: deelnemers werden instant positief bekrachtigd en op die manier vaak gemotiveerd om een andere uit te proberen.
De handleiding was handig en het is allemaal gebruiksvriendelijk. Wat ons betreft is het zeker voor herhaling vatbaar!"
- Recreatos Grimbergen

"De Go4O was een echt succes! We gaan dit zeker en vast nog eens opnieuw doen. Iedereen was enthousiast! Voor elk niveau wat wils. Voorbeeld 1 : J., jongen met ASS wou het veel te snel doen. We lieten hem hetzelfde parcours trager doen, een paar keer na elkaar tot hij het volledig juist had. Dan mocht hij een nieuwe kaart hebben. Voorbeeld 2: K., man in de rolstoel was een team met M., man met licht mentale beperking. Zij waren een goed duo. Het duurde even voor ze het systeem doorhadden, maar konden al snel over naar niveau 2 of 3. Het was echt leuk om iedereen zo bezig te zien en individueel te kunnen stimuleren om het nog eens opnieuw te doen, een hoger niveau te proberen, een nieuwe opdrachtkaart binnen hetzelfde niveau." - BOAS vzw

Thomas Botterman

Ondersteuning sportaanbod en API (1 VTE)

T.: 09 243 11 79 thomas.botterman@gsportvlaanderen.be