Ga naar hoofdinhoud

Geprikkeld door jeugdsport dankzij JEZ!

Gezocht: G-sportclubs die geprikkeld zijn door jeugdsport


In het kader van de JEZ!-campagne, de goede doelenactie van VTM en HLN, dienden we een project in ter ondersteuning van het G-sportaanbod voor jongeren in onze clubs. Om het project te realiseren, zijn we onder onze aangesloten G-sport Vlaanderenclubs op zoek naar G-sportclubs die (willen) inzetten op jeugdsport voor jongeren met een beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening. Zit jouw club in 1 van onderstaande categorieƫn dan kunnen jullie extra financiƫle ondersteuning krijgen door in te zetten op sport -en beweegaanbod voor jongeren (jonger dan 21). We zoeken onder onze aangesloten leden:

  • Clubs die nog geen jongeren bereiken maar die acties willen ondernemen om ook jeugd bij hun werking te betrekken.
  • Clubs die al jongeren bereiken met enkele acties en daar verder in willen evolueren, mogelijks tot een vast sport -en beweegaanbod
  • Clubs die al een vast sport -en beweegaanbod voor jongeren hebben maar die hun aanbod willen uitbreiden, o.a. met extra actie gericht op jongeren.

Om extra middelen te verdienen, moedigen we onze G-sportclubs aan om specifieke initiatieven te organiseren voor jongeren. Door deel te nemen aan deze initiatieven kan jouw vereniging 1 of meerdere sterren verdienen, zoals aangegeven in de onderstaande visual. De details over welke activiteiten in aanmerking komen en hoe je sterren kunt verdienen, lees je in het reglement van 'Geprikkeld door jeugdsport'. Raadpleeg hieronder ook onze tijdlijn voor het overzicht van de timing.

Registreer je hier voor 1 april voor deelname aan 'Geprikkeld door jeugdsport'

Steracties
Figuur: verdien sterren door acties uit te voeren voor jeugdsport
Geprikkeld door jeugdsport
tijdlijn voor JEZ! 2024


Wat doe je nu concreet als club?

  1. Bekijk of je in aanmerking komt (= je bent een van de clubs uit bovenstaande bullets en je bent van plan om acties te ondernemen waar sterren mee te verdienen zijn)
  2. Registreer je via de link
  3. Wij bevestigen jouw deelname en jij voert de actie(s) uit
  4. Je rapporteert eind september aan de hand van een klein dossiertje
  5. Je ontvangt je ondersteuning wanneer je minimum 5 sterren hebt behaald


Ben je al actief in het jeugdsportproject? Dan kan dit er surplus bovenop komen!

Klik hier voor algemene informatie over het JEZ!-project op de website van JEZ!.