Ga naar hoofdinhoud

FUNdamentals

Personen met een beperking aanzetten tot sporten is een belangrijke doelstelling van G-sport Vlaanderen. Wie nog niet op regelmatige basis aan sport doet, maar daar wel voor open staat, kan terecht bij ons FUNdamentals-project. 

Wil je graag kennis maken met een brede waaier aan G-sporten? Kom dan langs op een van de vele FUN-activiteiten die we samen met onze partners organiseren. Hun naam hebben ze alvast niet gestolen: sportplezier staat telkens centraal! 

Deelnemers die dat willen, krijgen nadien de kans om in te stappen in een begeleidingstraject op maat als eerste stap naar een duurzaam G-sporten. Samen gaan we op zoek naar een geschikt aanbod, dat aansluit bij jouw noden en mogelijkheden!

FUN-activiteiten 2022

EvenementLocatieDoelgroepDatum
Sportproefbeurs Leuven VI 24/04/2022
FUNday Herentals FYS 30/04/2022
Blind(sports)date Brugge VI 11/05/2022
FUNday powerchairsporten Brasschaat FYS 25/05/2022
Jeugdsportfeest Gent FYS 23/10/2022


NetwerkFUNdamentals

Met het project netwerkFUNdamentals focuste sportfederatie G-sport Vlaanderen zich in de periode 2017-2020 specifiek naar jongeren en jongvolwassenen (6-25 jaar) met psychische kwetsbaarheid of die opgroeien bij ouders met psychische kwetsbaarheid. Door lokaal partners uit de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en andere zorginstellingen samen te brengen met meer 'traditionele' sportpartners willen we er in de eerste plaats voor zorgen dat er een lokaal passend aanbod voor deze jongeren gecreëerd wordt. En dat er optimaal met elkaar gedeeld en van elkaar geleerd wordt.

Het project resulteerde onder andere in een verzameling van een tiental goede praktijken. Deze vormen mee de basis van het vervolgproject waarin we proberen via maatwerk sport en beweging een duurzame plaats geven in organisaties GGZ en Jeugdzorg. Dat doen we in samenwerking met het begeleidingsteam en vooral waar nog geen/weinig connectie met sport aanwezig is